Μαθητές στη Ρουμανία διαδήλωσαν στη μνήμη των δύο νεαρών κοριτσιών που δολοφονήθηκαν

«Θα μπορούσα να ήμουν εγώ. Θα μπορούσε να ήσουν εσύ»


ΚΟΣΜΟΣ
23:08
30/07/2019
Μαθητές στη Ρουμανία διαδήλωσαν στη μνήμη των δύο νεαρών κοριτσιών που δολοφονήθηκαν
loading

«Εμπρός, 112! Είμαι η Αλεξάνδρα και θέλω να ζήσω», «Στο Καρακάλ, η Ρουμανία απέτυχε», «Θα μπορούσα να ήμουν εγώ. Θα μπορούσε να ήσουν εσύ», «Δεν είμαστε μια γενιά χωρίς μέλλον, είμαστε μια γενιά που θα παλέψουμε γι' αυτούς τους ανθρώπους». Αυτά ήταν ορισμένα μόνο από τα μηνύματα που έγραψαν πάνω σε πλακάτ περίπου 100 μαθητές γυμνασίων και λυκείων του Καρακάλ, στη Ρουμανία, οι οποίοι διαδήλωσαν στη μνήμη των δύο νεαρών κοριτσιών, που δολοφονήθηκαν βάναυσα από τον 65χρονο Γκεόργκε Ντίνκα.

Μαθητές από σχολεία της περιοχής συγκεντρώθηκαν, σήμερα, μπροστά από το αστυνομικό τμήμα και το δημαρχείο και πραγματοποίησαν πορεία ως το σπίτι του κατηγορούμενου, φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Παραίτηση», «Ντροπή σας», «Το κράτος μας σκοτώνει», καθώς και τα ονόματα των δύο κοριτσιών, που ο συνταξιούχος μηχανικός ομολόγησε πως δολοφόνησε.

Οι μαθητές, όπως μεταδίδει το ρουμανικό πρακτορείο ειδήσεων Agerpres, ζήτησαν άδεια από τις δημοτικές αρχές προκειμένου να διαδηλώσουν στη μνήμη των δύο κοριτσιών, αλλά η απάντηση που έλαβαν αφορούσε την αυριανή ημέρα (Τετάρτη 31 Ιουλίου), με αποτέλεσμα να αποφασίσουν πως δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Έτσι, αποφάσισαν να κατέβουν στον δρόμο και να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο που οι ρουμανικές Αρχές χειρίστηκαν την υπόθεση της δολοφονίας της 15χρονης Αλεξάνδρας και της 18χρονης Λουίζας.

Οι μαθητές διαδήλωναν επί μία ώρα έξω από το σπίτι του κατηγορούμενου, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του, ενώ ορισμένοι ενήλικες ένωσαν τη φωνή τους μ' αυτή των μαθητών και άναψαν κεριά στη μνήμη των δύο κοριτσιών, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει