Συγχαρητήρια στο νέο πρόεδρο της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο, που εξελέγη με ποσοστό 50,76%, έδωσαν οι σύμμαχοι του εκλιπόντος Ούγκο Τσάβες.

Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρχνερ και ο ομόλογός της του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα συνεχάρησαν τον Νίκολας Μαδούρο, δελφίνο του πρώην συμμάχου τους στη περιοχή Ούγκο Τσάβες, για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες στη Βενεζουέλα.

«Συγχαρητήρια στο νέο πρόεδρο Νίκολας Μαδούρο. Αιώνια μνήμη και ευγνωμοσύνη στον φίλο και σύντροφο Ούγκο Τσάβες», γράφει στο λογαριασμό της στο Twitter η πρόεδρος της Αργεντινής.

«Πάνω από την Αμαζονία, συγχαρητήρια στον Νίκολας Μαδούρο, στο λαό της Βενεζουέλας και στην μπολιβαριανή επανάσταση. Ζήτω η μεγάλη πατρίδα!», γράφει στο Twitter ο Κορέα από το αεροσκάφος που τον μετέφερε στην Ευρώπη.

Με ποσοστό 50,76% των ψήφων ο προσωρινός πρόεδρος της χώρας Νίκολας Μαδούρο επικράτησε με μικρή διαφορά του αντιπάλου του, κυβερνήτη Ενρίκε Καπρίλες που έλαβε ποσοστό 49,07%, στις εκλογές που διεξήχθησαν λίγες εβδομάδες μετά τον θάνατο του Τσάβες στις 5 Μαρτίου.