Μια μέρα του περασμένου Φεβρουαρίου, η Samantha Futerman, νεαρή Αμερικανίδα ηθοποιός μπήκε στο Facebook της ως συνήθως.

Αυτή τη φορά όμως, την περίμενε ένα ασυνήθιστο μήνυμα. Προερχόταν από μια Γαλλίδα που ζει στο Λονδίνο-την Anais Bordier- όμως στη φωτογραφία του προφίλ της η Samantha έβλεπε τον ίδιο της τον εαυτό! Η Anais είχε τυχαία παρακολουθήσει κάποια επαγγελματικά βίντεο της Samantha στο διαδίκτυο και είχε πρώτη παρατηρήσει την εκπληκτική ομοιότητα. Μετά από λίγο ψάξιμο, είχε εντοπίσει πως έχουν την ίδια ημερομηνία γέννησης αλλά και πως είναι και εκείνη υιοθετημένη-όπως η ίδια. Αφού οι δύο κοπέλες αντάλλαξαν μερικά μηνύματα, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως προέρχονταν και οι δύο από τη Νότια Κορέα και πως είχαν και οι δύο υιοθετηθεί από διαφορετικές, πολύ μακρινές οικογένειες: η μεν στη Γαλλία, η δε στις ΗΠΑ.

Ανακάλυψαν πως είναι δίδυμες και πως μοιράζονταν πολλά κοινά σημεία, όπως μια ιδιαίτερη και περίεργη αίσθηση του χιούμορ, μια έντονη προτίμηση στο τυρί-παρά την επίσης κοινή τους δυσανεξία στη λακτόζη-, καθώς και στοιχεία του χαρακτήρα τους όπως αίσθηση υπεροχής και μεγαλείου έναντι των υπολοίπων. Αποφάσισαν την παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ για την ιστορία τους, που σχεδιάζουν να συμπεριλάβει τη στιγμή της συνάντησής τους στο μέλλον, καθώς και κοινές εξετάσεις DNA.

Αυτή τη στιγμή έχουν συγκεντρώσει 40.000 δολάρια για τα σχετικά έξοδα και ευελπιστούν να αναδείξουν τη σχέση ανάμεσα στην καταγωγή και το περιβάλλον ανατροφής κάποιου. Ωστόσο, αρκετοί εκφράζονται με επιφύλαξη για την όλη ιστορία και υποπτεύονται πως δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένας καλοστημένος και πρωτότυπος τρόπος συγκέντρωσης χρημάτων και προβολής…