Ήταν σαν σήμερα, 16 Ιουλίου του 1969, όταν η NASA εκτόξευσε τον Apollo 11, με στόχο αυτό να φτάσει στη Σελήνη και ο άνθρωπος να πατήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του σε… έναν άλλο κόσμο.

Πενήντα χρόνια αργότερα το Aldrin Family Foundation προσκάλεσε το Studio Drift να γιορτάσει το ιστορικό γεγονός με τη «Franchise Freedom» στο Rocket Garden του Kennedy Space Center, στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Έχοντας ήδη πραγματοποιηθεί αντίστοιχο show στους ουρανούς του Άμστερνταμ, του Μαϊάμι και πάνω από το «Playa» του Burning Man, η «Franchise Freedom» είναι ένα θέαμα σχεδόν απόκοσμο, στο οποίο ένα σμάρι φώτα-drones πετούν αυτόνομα και παρουσιάζουν μια τεχνολογική χορογραφία που σαγηνεύει όσους το παρακολουθούν.

Στις 16 Ιουλίου του 2019, το Studio Drift θα στείλει στους ουρανούς 300 φωτεινά drones της Intel, ώστε αυτά να… χορέψουν. Το όλο σκηνικό θα συνοδευθεί από ζωντανή συναυλία των Duran Duran.

«Η αποστολή του Apollo 11 αποτελεί παράδειγμα του τι η τεχνολογία μπορεί να κάνει για την ανθρωπότητα», δήλωσε ο Ralph Nauta (οι ιδρυτές του Studio Drift είναι οι Nauta και Lonneke Gordijn). «Ας το πάρουμε ως παράδειγμα του πόσες θαυμαστές δυνατότητες έχουμε αν δουλέψουν μαζί τα μυαλά μας. Είναι δική μας ευθύνη να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία για να οικοδομήσουμε ένα βιώσιμο μέλλον», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Μας τιμά η συνεργασία με το Studio Drift για να φέρουμε την τεχνολογία της Intel για drones όχι μόνο σε μια εκπληκτική συναυλία των Duran Duran, αλλά και σε αυτή τη γιορτή μιας κοσμοϊστορικής και εμβληματικής στιγμής της ανθρώπινης ιστορίας», σημείωσε η γενική μάνατζερ των Drone Light Shows της Intel, Natalie Cheung.

Η «Franchise Freedom» επιζητά να ενώσει την τεχνολογία με τη φύση και, όπως υπογραμμίζουν από το Studio Drift, «είτε εξερευνούμε τη Σελήνη, τον ουρανό ή οτιδήποτε άλλο, όλα καταλήγουν να έχουν να κάνουν με τη βελτίωση της ζωής εδώ, στη Γη».