Τρεις άνδρες που είχαν καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών, εκτελέστηκαν σήμερα στο Κουβέιτ, στις πρώτες εκτελέσεις στο εμιράτο από το 2007, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Οι τρεις θανατοποινίτες -ένας Πακιστανός, ένας Σαουδάραβας και ένας άπατρις- εκτελέστηκαν δι’ απαγχονισμού στην κεντρική φυλακή του Κουβέιτ παρουσία αξιωματούχων των δικαστικών αρχών και των υπηρεσιών ασφαλείας, αλλά όχι δημοσίως.

Ο Πακιστανός και ο Σαουδάραβας είχαν καταδικαστεί για το φόνο ενός ζεύγους από το Κουβέιτ ο πρώτος, και ενός Σαουδάραβα ο δεύτερος. Ο άραβας άπατρις είχε κριθεί ένοχος για το φόνο της γυναίκας του και των πέντε παιδιών του που διέπραξε, αφότου αυτοανακηρύχθηκε ιμάμης Μάχντι, την επιστροφή του οποίου προσδοκούν οι σιίτες μουσουλμάνοι.

Το Κουβέιτ που δεν είχε προβεί σε καμιά εκτέλεση τα τελευταία επτά χρόνια, έχει τουλάχιστον 44 κατάδικους «στο διάδρομο του θανάτου», γράφει η τοπική εφημερίδα Al-Qabas.

Μεταξύ των καταδίκων αυτών είναι δύο μέλη της βασιλικής οικογένειας Αλ-Σαμπάχ που είχαν καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών και φόνο, καθώς και μια γυναίκα που είχε βάλει φωτιά το 2009 σε σκηνή όπου ο σύζυγός της γιόρταζε το δεύτερο γάμο του, προκαλώντας το θάνατο 57 γυναικών και παιδιών.

Το Κουβέιτ έχει εκτελέσει συνολικά 69 άνδρες και τρεις γυναίκες από τότε που άρχισε να εφαρμόζει τη θανατική ποινή, στα μέσα της δεκαετίας του 1960. Οι περισσότεροι είχαν καταδικαστεί για φόνο ή διακίνηση ναρκωτικών.