Η Γαλλία πρέπει να προχωρήσει σε σαρωτικό έλεγχο των δημόσιων δαπανών της για να εξαλείψει τη σπατάλη των χρημάτων των φορολογουμένων, αναφέρει σε έκθεσή του ο ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης), η οποία προβλέπει ότι η γαλλική οικονομία, ουσιαστικά, δεν θα αναπτυχθεί εφέτος.

Η έκθεση αναφέρει ότι στη Γαλλία, που έχει το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο δημοσίων δαπανών μετά τη Δανία μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ, υπάρχει σημαντικό περιθώριο για εξοικονομήσεις πόρων, ιδιαίτερα στις συντάξεις, στη συλλογή φόρων και την εξάλειψη της γραφειοκρατίας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Υπό την πίεση των ευρωπαίων εταίρων, ο Πρόεδρος της χώρας Φρανσουά Ολάντ αναμένεται να εξειδικεύσει τις επόμενες εβδομάδες πώς θα συνεχισθεί η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, παρά το γεγονός ότι το Παρίσι έχει εγκαταλείψει το στόχο που είχε θέσει για το 2013, λόγω της ασθενέστερης του αναμενόμενου ανάπτυξης.

Ο ΟΟΣΑ προβλέπει ότι η γαλλική οικονομία θα σημειώσει ρυθμό ανάπτυξης μόλις 0,1% φέτος μετά από τον μηδενικό ρυθμό που σημείωσε το 2012, περιορίζοντας την προηγούμενη εκτίμησή του για ρυθμό ανάπτυξης 0,3%.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.