Συνολικά 240 άνθρωποι τραυματίσθηκαν στη διάρκεια των συγκρούσεων που σημειώθηκαν την περασμένη νύκτα μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στο Τμπιλίσι, την πρωτεύουσα της Γεωργίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας αυτής της χώρας του Καυκάσου.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, 160 διαδηλωτές και 80 αστυνομικοί τραυματίσθηκαν από σφαίρες με επικάλυψη καουτσούκ και τα δακρυγόνα που εκτοξεύθηκαν στη διάρκεια των διαδηλώσεων αυτών, οι οποίες προκλήθηκαν από την επίμαχη ομιλία ενός ρώσου βουλευτή στο κοινοβούλιο της Γεωργίας.

Το Κρεμλίνο κατήγγειλε σήμερα τις διαδηλώσεις στη Γεωργία ως «ρωσοφοβική πρόκληση».

«Αυτό που συνέβη χθες στη Γεωργία δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ρωσοφοβική πρόκληση και δεν μπορεί να προκαλέσει την ανησυχία μας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ προσθέτοντας πως υπάρχουν «ενδείξεις επιθετικότητας εναντίον ρώσων πολιτών».

Ο Πεσκόφ δήλωσε πως «καταδικάζει δριμύτατα» αυτές τις διαδηλώσεις και πως ανησυχεί για την ασφάλεια των πολυάριθμων ρώσων τουριστών που μεταβαίνουν στη Γεωργία.

Ηγέτες της γεωργιανής αντιπολίτευσης ζήτησαν σήμερα να οργανωθούν «διαρκείς μαζικές διαδηλώσεις» εναντίον της κυβέρνησης και υποσχέθηκαν πως μια νέα συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί απόψε από τις 19:00 (τοπική ώρα, 18:00 ώρα Ελλάδας) στο Τμπιλίσι.