Η κυβέρνηση της Σερβίας είναι διατεθειμένη να οργανώσει και να φιλοξενήσει μια σύνοδο κορυφής Ρωσίας – ΗΠΑ και να αναλάβει ρόλο συνδέσμου στον διάλογο Μόσχας – Ουάσινγκτον, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς σε δηλώσεις του στην Ιζβέστια που δημοσιεύονται στο φύλλο της ρωσικής εφημερίδας που κυκλοφορεί σήμερα.

«Το προτείναμε ήδη αυτό πριν από δύο χρόνια και θα το προτείνουμε για ακόμη μια φορά. Πιστεύω ότι είναι ιδανική λύση. Το Βελιγράδι πάντα αποτελούσε σημείο συνάντησης διάφορων πολιτικών δυνάμεων. Γι’ αυτό είμαστε διατεθειμένοι να οργανώσουμε συνομιλίες» στο κορυφαίο επίπεδο, εξήγησε ο Ντάτσιτς, ο οποίος είναι επίσης πρώτος αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο σέρβος ΥΠΕΞ υπογράμμισε πως το Βελιγράδι θέλει να βελτιωθεί η κατάσταση στη διεθνή αρένα.

Χθες Τετάρτη, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν στη Σύνοδο της Ομάδας των Είκοσι (G20) πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών του πλανήτη στην Οσάκα μέσα στον Ιούνιο.

Ωστόσο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik αργότερα χθες ότι η Μόσχα δεν έχει ακόμη λάβει καμία πρόταση από τις ΗΠΑ για να προετοιμαστεί συνάντηση των δύο ηγετών.

Οι Τραμπ και Πούτιν συναντήθηκαν στο Ελσίνκι τον Ιούλιο του 2018.