Ο πρώην πρόεδρος του Βελγίου Αλβέρτος Β΄, 84 ετών, δέχτηκε τελικά να υποβληθεί σε τεστ DNA –το αποτέλεσμα του οποίου θα παραμείνει σε πρώτη φάση απόρρητο– κατόπιν αιτήματος της Ντελφίν Μποέλ, μιας γυναίκας που ισχυρίζεται ότι είναι κόρη του.

«Σεβόμενος τον θεσμό της δικαιοσύνης, η αυτού μεγαλειότης ο βασιλιάς Αλβέρτος αποφάσισε να υποβληθεί στο τεστ που διέταξε το Εφετείο», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι του. Ένας από αυτούς είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η εξέταση έγινε ήδη, σήμερα το πρωί.

Τον Οκτώβριο του 2018 Εφετείο των Βρυξελλών έκανε δεκτό το αίτημα της Μποέλ και διέταξε τον Αλβέρτο Β΄ να δώσει γενετικό υλικό για να διαπιστωθεί αν η 51χρονη γλύπτρια είναι πράγματι κόρη του. Ο ίδιος είχε αρνηθεί αρχικά και οι δικηγόροι του προσπάθησαν να ανατρέψουν την απόφαση.

Η Ντελφίν Μποέλ υποστηρίζει ότι είναι καρπός της μακράς σχέσης που διατηρούσε η μητέρα της, Σιμπίλ ντε Σελίς Λονγκσάμπ με τον Αλβέρτο τις δεκατίες του 1960 και ’70. Ο Αλβέρτος, που τότε ήταν ακόμη διάδοχος του θρόνου, ήταν παντρεμένος από το 1959 με την Πάολα Ρούφο ντι Καλάμπρια.

Ο Αλβέρος ανέβηκε στον θρόνο του Βελγίου το 1993 και παραιτήθηκε το 2013 υπέρ του γιου του, Φίλιππου. Έχει παραδεχτεί δημοσίως ότι την εποχή εκείνη ο γάμος του με την Πάολα περνούσε κρίση, όμως αρνείται ότι είναι ο πατέρας της Ντελφίν.

Μετά από μακρά δικαστική διαμάχη, στις 16 Μαΐου, το Εφετείο των Βρυξελλών επέβαλε στον πρώην μονάρχη να καταβάλει το ποσό των 5.000 ευρώ ημερησίως, για όσο διάστημα συνεχίζει να αρνείται το τεστ πατρότητας. Έκανε επίσης δεκτή την πρόταση των δικηγόρων της Μποέλ να παραμείνουν απόρρητα τα αποτελέσματα, εφόσον τελικά ο Αλβέρτος δεχτεί να κάνει την εξέταση.