Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 8 βαθμών Ρίχτερ σημειώθηκε στο βόρειο Περού σήμερα το πρωί, αλλά δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή σοβαρές υλικές ζημιές.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 02:41 τοπική ώρα σε απόσταση περίπου 82 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της πόλης Lagunas στο δάσος του Αμαζονίου κοντά στη μεθόριο με τη Βραζιλία και σε βάθος περίπου 100 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το EMSC.

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας του Περού τοποθετεί το μέγεθος του στους 7 βαθμούς. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο σεισμός προκάλεσε πανικό στους κατοίκους, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωφυσικής του Περού, το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε βάθος 141 μέτρων και η δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές στα βόρεια και στα κεντρικά της χώρας και κυρίως στην πρωτεύουσα.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι σημειώθηκε διακοπή της ηλεκτροδότησης στις πόλεις Ικουίτος και Ταραπότο, δύο πόλεις της Αμαζονίας στην περιοχή Λορέτο της χώρας. Φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν ρωγμές σε τοίχους.

Ο πρόεδρος του Περού Μάρτιν Βιζκάρα έγραψε στο Twitter ότι οι αρχές «κάνουν εκτίμηση (των ζημιών) στις περιοχές που επλήγησαν» και κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι.