Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παρότρυνε σήμερα τους Ιάπωνες επιχειρηματίες να αυξήσουν τις επενδύσεις τους στην οικονομία των ΗΠΑ, ενώ παράλληλα επέπληξε την Ιαπωνία για το «ουσιαστικό πλεονέκτημα» που έχει στο πλαίσιο των διμερών εμπορικών σχέσεων και το οποίο, προσπαθούν να αντισταθμίσουν οι διαπραγματευτές.

Ο πρόεδρος Τραμπ έφτασε σήμερα στην Ιαπωνία για μία επίσημη επίσκεψη που έχει ως στόχο να δείξει σε διεθνές επίπεδο το καλό επίπεδο σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, παρά το γεγονός ότι οι εμπορικές τους σχέσεις, είναι προβληματικές.

Αμέσως μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της ιαπωνικής πρωτεύουσας, ο πρόεδρος Τραμπ παραβρέθηκε στην επίσημη τελετή για την υποδοχή του, που έγινε στην οικία του Αμερικανού πρεσβευτή Ουίλιαμ Χάγκερτι.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην τελετή αυτή παραβρέθηκαν οι εκτελεστικοί διευθυντές των ιαπωνικών βιομηχανιών Toyota, Nissan, Honda, Rakuten και της διεθνούς εταιρίας συμμετοχών, Softbank.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε προς τα στελέχη διοίκησης των ιαπωνικών εταιριών ότι ποτέ δεν υπήρξε καλύτερος χρόνος για επενδύσεις στις ΗΠΑ, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει αρνητικά τις πολιτικές της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) οι οποίες σύμφωνα με τα όσα είπε εμπόδισαν την μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας.

Καθώς, οι εμπορικές διαπραγματεύσεις συνεχίζονται ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε ότι επιθυμεί την επίτευξη μιας συμφωνίας για την ρύθμιση των εμπορικών ανισοτήτων στις διμερείς σχέσεις.