Ανάστατοι είναι οι πολίτες του βρετανικού Νόρφολκ από την κακοτεχνία ή την γκάφα της κατασκευαστικής εταιρίας που παρέδωσε πρόσφατα τα ολοκαίνουρια σαμαράκια της περιοχής ώστε να μειωθεί η ταχύτητα των αυτοκινήτων.

Το μόνο πρόβλημα; Πως παραείναι χαμηλά για να αποτρέψουν τις υψηλές ταχύτητες!

Έξι σαμαράκια τοποθετήθηκαν σε κεντρική αρτηρία και πέντε ακόμα στους γύρω δρόμους, στο πλαίσιο έργου οδικής ασφάλειας που ξεκίνησε στα μέσα του 2018 και στοίχισε πάνω από 360.000 ευρώ.

Η δημοτική υπηρεσία που κλήθηκε από τους οργισμένους κατοίκους επιβεβαίωσε πως τα σαμαράκια έχουν ύψος μόλις 35 χιλιοστών, λιγότερο από το μισό δηλαδή από αυτά τα 75 χιλιοστά που απαιτούνται για ένα σαμαράκι.

Η τεχνική εταιρία Tarmac υποσχέθηκε να διορθώσει την κακοτεχνία, μόνο που αυτό σημαίνει ακόμα μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα παρακάμψεων και κλειστών δρόμων. «Είναι τρελό», δηλώνει ο περίοικος Chris Isgate στην εφημερίδα «Eastern Daily Press», «πιστέψαμε πως τα σαμαράκια ήταν λίγο χαμηλά. Είναι όμως ανύπαρκτα! Και δεν θα κάνουν κανέναν να ελαττώσει ταχύτητα».

«Είμαστε απογοητευμένοι που τα σαμαράκια δεν κατασκευάστηκαν σύμφωνα με τις προδιαγραφές», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του δήμου, λέγοντας πάντως πως η κατασκευαστική θα πληρώσει από την τσέπη της την επισκευή…