Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google

Από τις 27 Ιανουαρίου απεργούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα στο δήμο της Σεβίλλης στην Ισπανία με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους 6.000 τόνοι σκουπιδιών που κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνιχτική.

Οι εργαζόμενοι απέχουν από τα καθήκοντά τους γιατί η κυβέρνηση τους ζήτησε να δουλεύουν υπερωρίες χωρίς να πληρώνονται και αντ΄ αυτού να δεχτούν και περικοπές 5% στις απολαβές τους. Η κυβέρνηση της Ανδαλουσίας υποστηρίζει ότι είναι αναγκασμένη να προχωρήσει στις περικοπές για να ισορροπήσουν τα δημόσια οικονομικά.

Τη νύχτα κάτοικοι της πόλης έβαλαν φωτιά σε περίπου 100 κάδους για να πιέσουν την κυβέρνηση να ασχοληθεί επειγόντως με το θέμα. Και σε άλλες δυο μεγάλες τουριστικές πόλεις, τη Γρανάδα και τη Χερέθ παρουσιάζεται η ίδια εικόνα με τα απορρίμματα.