Δύο ρώσοι αστυνομικοί που υπηρετούν στην περιοχή της Μόσχας κατηγορούνται ότι βασάνισαν με ηλεκτρικό ρεύμα δύο άνδρες προκειμένου να ομολογήσουν ότι διέπραξαν μια δολοφονία.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του τμήματος εγκληματολογικών ερευνών της Ραμενσκόγε και ένας αξιωματούχος της τροχαίας της ίδιας πόλης, κατηγορούνται για «κατάχρηση εξουσίας και προσφυγή στη βία με σαδιστικό τρόπο», διευκρινίζεται σε ανακοίνωση επιτροπής έρευνας για την υπόθεση.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το 2007 οι αστυνομικοί θέλησαν να καταχωριστεί ψευδής ταυτότητα στο πτώμα ενός αγνώστου, που ήθελαν να εμφανιστεί ως αυτό ενός κατοίκου της πόλης που αγνοείτο. Συνέλαβαν δύο συναδέλφους του αγνοούμενου με στόχο να τους κατηγορήσουν για τη δολοφονία του.

Για να ομολογήσουν το έγκλημα οι αστυνομικοί βασάνισαν με ηλεκτρικό ρεύμα τους δύο άνδρες, ενώ τους «έβαλαν και μια μάσκα αερίου κλείνοντάς τους την παροχή οξυγόνου», προσθέτει η ανακοίνωση.

Οι δύο άνδρες τελικά υπέγραψαν μια κατάθεση στην οποία κατηγορούσαν για τη δολοφονία έναν ακόμη συνάδελφό τους.

Αυτός, υπό την απειλή βασανιστηρίων, παραδέχθηκε την ενοχή του και πέρασε 11 μήνες υπό κράτηση προτού οι ερευνητές ανακαλύψουν ότι το φερόμενο ως θύμα του ήταν στην πραγματικότητα ζωντανό και απλώς είχε μετακομίσει σε άλλη περιοχή.