Ο απερχόμενος ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δεσμεύθηκε σήμερα να θέσει ως προτεραιότητα κοινωνικά και οικονομικά θέματα, επαναλαμβάνοντας ότι επιθυμεί να σχηματίσει μια κυβέρνηση που θα είναι όσο πιο ευρεία γίνεται.

«Οι Ισραηλινοί επιθυμούν να σχηματίσω μια κυβέρνηση που θα προωθήσει τρεις μεγάλες αλλαγές στην εσωτερική πολιτική: περισσότερη ισότητα, φθηνότερη στέγη και αλλαγές στις μεθόδους της κυβέρνησης», δήλωσε ο Νετανιάχου στη διάρκεια μιας σύντομης ομιλίας του μετά τη νίκη του στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές.

Ο Νετανιάχου διευκρίνισε ότι στη διάρκεια των συνομιλιών του με τα άλλα κόμματα για τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης θα επικεντρωθεί «σε αυτές τις τρεις αρχές». «Επιθυμούμε μια κυβέρνηση που θα είναι όσο πιο ευρεία γίνεται ώστε να προωθήσει τις τρεις αυτές αλλαγές προς όφελος του ισραηλινού λαού», πρόσθεσε.

Οι τρεις προτεραιότητες που παρουσίασε σήμερα ο απερχόμενος πρωθυπουργός του Ισραήλ συμπίπτουν σε γενικές γραμμές με το πρόγραμμα του κόμματος του Γιαΐρ Λαπίντ, ενός πρώην δημοσιογράφου το κόμμα του οποίου έλαβε ποσοστό έκπληξη στις χθεσινές εκλογές και πλέον αναδεικνύεται σε σημαντικό παράγοντα για τον σχηματισμό κυβέρνησης με κοινοβουλευτική πλειοψηφία.