Η Ιταλία ανακοίνωσε σήμερα ότι έκλεισε προσωρινά το προξενείο της στη Βεγγάζη και ότι απομακρύνει το προσωπικό της για λόγους ασφαλείας μετά την ένοπλη επίθεση το Σαββατοκύριακο εναντίον του προξένου της, ανακοίνωσε το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Για λόγους ασφαλείας η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να διακόψει προσωρινά τις δραστηριότητες του Γενικού Προξενείου στη Βεγγάζη. Το προσωπικό θα επιστρέψει στην Ιταλία εντός των προσεχών ωρών», τονίζει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο, υπογραμμίζοντας ότι η απόφαση αυτή ελήφθη σε συνεννόηση με τις λιβυκές αρχές.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σύμφωνα με το υπουργείο, η «τρομοκρατική» επίθεση εναντίον του προξένου Γκουίντο ντε Σάνκτις, δείχνει την ανάγκη «να ενισχύσει η διεθνής κοινότητα την υποστήριξη προς τους θεσμούς και το λαό της Λιβύης».

Άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον του θωρακισμένου αυτοκινήτου του ιταλού προξένου στη Βεγγάζη, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης, το Σάββατο. Ο διπλωμάτης δεν τραυματίσθηκε κατά την επίθεση αυτή, η οποία υπενθύμισε την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2012 εναντίον της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στην πόλη αυτή της ανατολικής Λιβύης, κατά την οποία σκοτώθηκαν ο πρεσβευτής και τρεις ακόμα Αμερικανοί.