Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna μετέδωσε σήμερα ότι το Ιράν ακύρωσε την αποστολή πλοιαρίου του στη Λωρίδα της Γάζας.
«Το ταξίδι αυτό δεν θα γίνει», δήλωσε σήμερα στον Τύπο ο Χουσέιν Σεϊχολεσλάμ γενικός γραμματέας της Διεθνούς Διάσκεψης για την υποστήριξη της παλαιστινιακής ιντιφάντα, μια ιρανική οργάνωση που έχει δημιουργηθεί από το Κοινοβούλιο της χώρας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Αρχικώς το ιρανικό πλοιάριο θα αναχωρούσε την Πέμπτη αλλά μετά από διάφορα προσκόμματα από την πλευρά του Ισραήλ το ταξίδι αναβλήθηκε για την Κυριακή όμως τελικώς δεν θα γίνει, πρόσθεσε το Irna.

Ο κ.Σεϊχολεσλάμ πάντως διαβεβαίωσε ότι η αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας θα γίνει με άλλο τρόπο. «Το σιωνιστικό καθεστώς έχει μπλοκάρει μια πολιτική υπόθεση, όμως εμείς δεν επιθυμούμε να πολιτικοποιήσουμε την ανθρωπιστική βοήθεια γιατί το πλέον σημαντικό για μας είναι να σταματήσει ο αποκλεισμός της Γάζας», επεσήμανε ο ίδιος.

Ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Διάσκεψης εξήγησε ότι η αναβολή της κυριακάτικης αποστολής του ιρανικού πλοιαρίου οφείλεται στο ότι το Ισραήλ έστειλε μια επιστολή στα Ηνωμένα Έθνη αναφέροντας ότι «η παρουσία ιρανικών ή λιβανικών πλοίων στην ζώνη της Γάζας θα θεωρηθεί ως κήρυξη πολέμου κατά του καθεστώτος του και ότι τότε το Ισραήλ θα πρέπει να την αντιμετωπίσει» και κατέληξε: «Για να αφαιρέσουμε κάθε δικαιολογία από το Ισραήλ την ανθρωπιστική βοήθεια που έχουμε συγκεντρώσει θα την αποστείλουμε στη Γάζα με άλλο τρόπο χωρίς να αναφέρεται πουθενά το όνομα του Ιράν».