Μοζαμβίκη και Ζιμπάμπουε μετρούν τις πληγές τους από τον τυφώνα Ιντάι

Θλιβερός απολογισμός νεκρών και αγώνας επιβίωσης για τους επιζώντες - Δείτε τις φωτογραφίες


ΚΟΣΜΟΣ
17:57
22/03/2019
Μοζαμβίκη και Ζιμπάμπουε μετρούν τις πληγές τους από τον τυφώνα Ιντάι
loading

Τουλάχιστον 259 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Ζιμπάμπουε από το φονικό πέρασμα του κυκλώνα Ιντάι και ακόμα 217 αγνοούνται, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία Μετανάστευσης του ΟΗΕ.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και οι αρχές επιβεβαιώνουν πως χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Μεγάλο είναι το πλήγμα και στη Μοζαμβίκη, όπου τουλάχιστον 242 άνθρωποι σκοτώθηκαν από το πέρασμα του κυκλώνα, κι ενώ ο πρόεδρος της χώρας εκφράζει φόβους για χίλιους νεκρούς.

Η κατάσταση στην πόλη - λιμάνι της Μπζαμβίκης Μπέιρα είναι έκρυθμη, καθώς οι κάτοικοι βρίσκονται αντιμέτωποι με ελλείψεις τροφίμων, νερού και άλλων αγαθών πρώτης ανάγκης, μία εβδομάδα μετά το «χτύπημα» του κυκλώνα.

Ο Ιντάι έπληξε πρώτα την Μπέιρα με ισχυρούς ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές, πριν κατευθυνθεί στη Ζιμπάμπουε και το Μαλάουι, όπου καταγράφηκαν 56 θάνατοι.

Τουλάχιστον 15.000 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται στη Μοζαμβίκη και η κυβέρνηση αναμένεται να αναθεωρήσει τις εκτιμήσεις της για τα θύματα και τον απολογισμό.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει