Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων πρόκειται να συνεδριάσει την ερχόμενη Κυριακή από τις 18.30 (01.30 ώρα Ελλάδος τη Δευτέρα), μία ημέρα πριν την εκπνοή της διορίας της 31ης Δεκεμβρίου, προκειμένου να επιτευχθεί μία συμφωνία που θα αποτρέψει το επαπειλούμενο «δημοσιονομικό βάραθρο».

Υψηλόβαθμο στέλεχος των Ρεπουμπλικανών επιβεβαίωσε πως τα μέλη της Βουλής έχουν κληθεί να επιστρέψουν στην Ουάσιγκτον. Η Βουλή έκλεισε την προηγούμενη εβδομάδα έχοντας φθάσει σε αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για τον τρόπο που θα πρέπει να βρεθεί ώστε να αποφευχθεί η εφαρμογή του επικίνδυνου μείγματος αύξησης φόρων και μείωσης δαπανών, ύψους 600 δισεκ. δολαρίων.

Παράλληλα, ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία Μιτς Μακ Κόνελ, δήλωσε σήμερα πως υπάρχει ακόμη χρόνος για να αποτραπεί το ‘δημοσιονομικό βάραθρο’ και μία «ολωσδιόλου προβλέψιμη οικονομική κρίση».

Πάντως στην ομιλία του ενώπιον του Σώματος, ο Μακ Κόνελ υπενθύμισε πως οι Ρεπουμπλικανοί στη Γερουσία δεν πρόκειται να υπογράψουν εν λευκώ σε ο,τιδήποτε προτείνουν οι Δημοκρατικοί «απλώς επειδή βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού».