Η κατοικία που ενώ πατάει στη στεριά, μοιάζει να επιπλέει στο νερό

Ένα σπίτι με κομψότητα και σχεδιασμό που ξεχωρίζουν


ΚΟΣΜΟΣ
21:34
09/03/2019
Η κατοικία που ενώ πατάει στη στεριά, μοιάζει να επιπλέει στο νερό
1
loading

Στην πανέμορφη λίμνη Rosseau του καναδικού Οντάριο βρίσκεται μια κατοικία που ενώ πατάει στη στεριά, μοιάζει να επιπλέει στο νερό.

Ο λόγος για το Tobin Island Boathouse, ένα σπίτι που ανατρέπει τις συμβάσεις με τη ρευστή φόρμα και τα σχεδιαστικά παιχνιδίσματά του.

Και βέβαια όλα έχουν μελετηθεί εδώ και με το παραπάνω, καθώς το σπίτι είναι φτιαγμένο για να φιλοξενεί και τις βάρκες του ιδιοκτήτη, αποτελώντας ταυτοχρόνως μια αδιαχώριστη ολότητα με το φυσικό περιβάλλον.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προκυμαία, η οποία ξεχωρίζει διακριτά από την οικία δημιουργώντας έναν μοναδικό χώρο για εξωτερικές δραστηριότητες και αναψυχή.

Την ώρα που το πρώτο επίπεδο της κατοικίας είναι αφιερωμένο στα σκάφη και τον εξοπλισμό τους, το σπίτι αρθρώνεται στον πάνω όροφο, όπου κυριαρχούν πλέον η ζεστασιά και η θαλπωρή.

Δύο υπνοδωμάτια, ένα κοινό μπάνιο, ένα καθιστικό και μια κουζίνα απαρτίζουν το πανέμορφο σπίτι της λίμνης, που είναι έτοιμο να θυσιάσει τα πάντα για χορταστικές ματιές στο υγρό στοιχείο.

Όλο το ξύλο για το 213 τετραγωνικών μέτρων οίκημα έχει προέλθει από τους κέδρους της περιοχής, οι οποίοι έχουν υποστεί ωστόσο επεξεργασία με μια προωθημένη ιαπωνική τεχνική διατήρησης του ξύλου.

Η κατοικία είναι μια δουλειά του καναδικού αρχιτεκτονικού γραφείου Akb και βραβεύτηκε πρόσφατα σε διαγωνισμό…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar John From NY

    Τι να τα κάνεις αυτά τα σπίτια όταν δεν έχει ποτέ ζεστή; Αμα πάει εκεί 20 βαθμούς νομίζουν ότι έχουν καύσωνα!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει