Η Λόρα και ο Μπραντ Μπάρετ κατάφεραν να είναι οικονομικά ανεξάρτητοι και έχουν πλέον την πολυτέλεια να επιλέγουν αν και πότε θέλουν να εργαστούν.

Το ζευγάρι από την Βιρτζίνια των ΗΠΑ και γονείς δύο μικρών παιδιών, ανήκει στο κίνημα FIRE (financial independence, retire early, που μεταφράζεται ως οικονομική ανεξαρτησία, νωρίς στη σύνταξη) που ολοένα αποκτά περισσότερους υποστηρικτές.

Και οι δύο εργάζονταν ως λογιστές αλλά μετά την απόκτηση των παιδιών τους άρχισαν να επαναπροσδιορίζουν μερικά πράγματα.

«Δεν έχω μία δουλειά που να ξεκινάει στις 9 και να τελειώνει στις 5 το απόγευμα. Δεν έχω εργοδότη στον οποίο να στηρίζομαι για τον μισθό μου. Έχω οικονομική ανεξαρτησία και αυτό είναι ένα όμορφο πράγμα», λέει στο BBC ο Μπραντ Μπάρετ.

«Το να είσαι οικονομικά ανεξάρτητος χοντρικά σημαίνει ότι έχεις περιουσία περίπου στο 25% επί των ετήσιων εξόδων σου. Έτσι είμαστε μία συνηθισμένη μεσοαστική οικογένεια στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια. Τα έξοδα μας θα έφταναν περίπου στα 40.000 δολάρια τον χρόνο», υποστηρίζει.

Η οικογένεια αποφάσισε να περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τα έξοδά της και να επενδύσει τις αποταμιεύσεις της. Όπως εξηγεί ο Μπραντ Μπάρετ οι περισσότεροι σκεπτόμαστε τι χρήματα κερδίζουμε ενώ τα μέλη του κινήματος στο οποίο και ανήκουν εστιάζουν στα χρήματα που χρειάζεται να ξοδεύουμε.

Για παράδειγμα δεν έχουν αυτοκίνητο και ξοδεύουν μόλις 2 δολάρια κατά άτομο για το ημερήσιο φαγητό, το οποίο φτιάχνουν μόνοι τους. Μόνο από το φαγητό κατάφεραν να εξοικονομήσουν 3.000 δολάρια τον μήνα, δηλαδή 36.000 δολάρια τον χρόνο.