Οι συνομιλίες ανάμεσα στη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενεργείας και το Ιράν αναμένεται να οδηγήσουν σε συμφωνία τον προσεχή μήνα, η οποία θα επιτρέψει την επίλυση εκκρεμών θεμάτων σχετικά με το αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, δήλωσε σήμερα επιστρέφοντας από την ιρανική πρωτεύουσα ο επικεφαλής των παρατηρητών της ΙΑΕΑ Χέρμαν Νάκερτς.

«Καταφέραμε να σημειώσουμε πρόοδο», δήλωσε ο Νάκερτς, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΙΑΕΑ, στους δημοσιογράφους, στο αεροδρόμιο της Βιέννης, αναφερόμενος στις χθεσινές συνομιλίες στην Τεχεράνη και τόνισε ότι νέες συνομιλίες με το Ιράν θα διεξαχθούν στις 16 Ιανουαρίου.

«Συμφωνήσαμε να συναντηθούμε εκ νέου στις 16 Ιανουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία ελπίζουμε να ολοκληρώσουμε μια δομημένη προσέγγιση και ν΄αρχίσουμε να την εφαρμόζουμε λίγο αργότερα», τόνισε ο Νάκερτς, ο οποίος χαρακτήρισε καλές τις συνομιλίες της Τεχεράνης.

Ο ιρανός αντιπρόσωπος στην ΙΑΕΑ Αλί Ασγκάρ Σολτανιέχ έκανε και αυτός χθες λόγο για πρόοδο, χαρακτηρίζοντας τις συνομιλίες «εποικοδομητικές και θετικές».