Ο Μιγκέλ Ρεστρέπο είναι ένας 62χρονος άνεργος και ναρκομανής που ζει στο Μεντεγίν της Κολομβίας, μαζί με τη σύζυγό του, Μαρία και τον σκύλο τους, τον Μπλάκι.

Το ζευγάρι έμεινε άστεγο πριν από 20 χρόνια και, όπως πολλοί φτωχοί συμπολίτες τους, αναζήτησαν καταφύγιο σε παλιούς υπονόμους της πόλης, που έχουν πάψει να χρησιμοποιούνται.

Ο Μιγκέλ και η Μαρία κατέφυγαν στον υπόνομο όχι μόνο για να έχουνε ένα μέρος να κοιμηθούν, αλλά και επειδή αυτή ήταν η καλύτερη λύση προκειμένουν να προστατευθούν από τους εκτελεστές των καρτέλ ναρκωτικών.

Δύο δεκαετίες μετά, οι δυο τους παραμένουν στο ιδιότυπο, άθλιο «σπιτικό» τους, αλλά έχουν και παρέα: τον Μπλάκι, έναν σκυλάκο που βρήκαν στο δρόμο πριν από μερικά χρόνια.

Το «σπίτι» των Ρεστρέπο χωράει ίσα-ίσα ένα κρεβάτι, μία μικρή σόμπα που χρησιμεύει και για μαγείρεμα, μία τηλεόραση και έναν ανεμιστήρα. Ο Μιγκέλ έχει καταφέρει να… ηλεκτροδοτήσει το κατάλυμμα, κλέβοντας ρεύμα από έναν στύλο.

Η ζωή αυτή μπορεί να φαντάζει ανυπόφορη ή ακόμη και ανώφελη για τους περισσότερους από εμάς. Όμως οι Ρεστρέπο δηλώνουν ευτυχισμένοι! «Έχουμε ο ένας τον άλλο και έχουμε και τον καλό μας φίλο, τον Μπλάκι», λενε και, μέσα στην εξαθλίωσή τους δίνουν ένα μάθημα ανθρωπιάς, αλλά και φιλοζωΐας, σε όσους πετούν τα κατοικίδιά τους στο δρόμο λόγω «οικονομικών δυσκολιών».