«Το σημαντικό ζήτημα, το οποίο θα πρέπει να μας απασχολεί, δεν είναι το Brexit αλλά το μέλλον της Ευρώπης και πώς θα βελτιώσουμε την καθημερινή ζωή των Ευρωπαίων πολιτών» τόνισε  ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρουνό Λε Μερ σε συνέντευξή του στο CNBC.

«Το σημαντικό είναι, πώς θα εξασφαλίσουμε περισσότερη χρηματοδότηση για την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες, πώς θα ενισχύσουμε την ευρωπαϊκή βιομηχανία για να ανταγωνίζεται επάξια την αμερικανική και την κινεζική. Αυτά είναι τα σημαντικά ζητήματα. Το Brexit δεν είναι το πιο δύσκολο ζήτημα για την Ε.Ε. αλλά η ενίσχυση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.

Αναφορικά με το Brexit και το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Βρετανίδα πρωθυπουργός, ο Γάλλος αξιωματούχος δήλωσε ότι είναι αντίθετος σε όποια εκ νέου διαπραγμάτευση της συμφωνίας γιατί χρειάστηκε πολύς χρόνος για να ολοκληρωθεί η συμφωνία αυτή.

«Πρόκειται για την καλύτερη συμφωνία που μπορούμε να επιτύχουμε, επομένως το να ξανανοίξουμε τη συζήτηση δεν θα οδηγούσε πουθενά. Θα ήταν σαν να πουλάμε νέες αυταπάτες στους Βρετανούς πολίτες. Ίσως χρειάζονται κάποιες διευκρινίσεις και είμαστε ανοιχτοί προς αυτή την κατεύθυνση», σημείωσε ο Λε Μερ.