Μια γυναίκα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη που υποφέρει από καρδιακό νόσημα αναγκάστηκε να περιμένει στο πάτωμα των επειγόντων περιστατικών βρετανικού νοσοκομείου, καθώς όλες οι θέσεις ήταν… πιασμένες.

Με ασθενοφόρο διαμετακομίστηκε σε νοσοκομείο του Μπέρμιγχαμ η 27χρονη Bonita Baxter στις 28 Ιανουαρίου, με έντονους στομαχικούς και κοιλιακούς πόνους. Μητέρα πέντε παιδιών και έξι μηνών έγκυος στο έκτο, της είπαν πως έπρεπε να περιμένει.

Κι αυτό έκανε, μόνο που περίμενε στο πάτωμα της πτέρυγας, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμη καρέκλα και κανείς δεν σκόπευε να της δώσει τη δική του!

Όταν είπε μάλιστα να φύγει, οι νοσοκόμες τη συμβούλευσαν να παραμείνει στο νοσοκομείο, για να μη διακινδυνέψει την κύηση. Έπειτα από δύο ώρες, η μαθητευόμενη μαία παρακάλεσε το προσωπικό του νοσοκομείου για μια καρέκλα, μάταια όμως, κάθισμα δεν φαινόταν να βρίσκεται.

Κάποιος ικέτευσε τελικά τον κόσμο που περίμενε στα επείγοντα να παραχωρήσουν τη θέση τους στην έγκυο, αν και κανείς από τους 50 σχεδόν ασθενείς και συνοδούς δεν σηκώθηκε!

Η ιστορία της Bonita και οι εικόνες που τράβηξε στο Queen Elizabeth Hospital του Μπέρμιγχαμ είναι πλέον viral για όλους τους λάθος λόγους. Έπειτα από 4,5 σχεδόν ώρες δοκιμασίας, τηλεφώνησε στη μαμά της και τη μετέφερε σε άλλη μονάδα, όπου υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις.

«Δύο φορές ρώτησε η νοσοκόμα αν θα μπορούσε κάποιος να σηκωθεί για μένα. Κανείς δεν κουνήθηκε. Με κοιτούσαν μηχανικά ή κοιτούσαν στο πάτωμα … Ήταν αηδιαστικό. Ήμουν πραγματικά σοκαρισμένη», είπε εκείνη, «δεν ζητάω να μου συμπεριφέρονται σαν γαλαζοαίματη γιατί είμαι έγκυος»…