Υπάρχουν ιστορίες που σε κάνουν να αναρωτιέσαι για την ανθρώπινη φύση και τον δρόμο που έχουμε πάρει ως κοινωνία, κι αυτή είναι μια τέτοια ιστορία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Metro» λοιπόν, ανάστατη είναι η ιατρική κοινότητα της Αγγλίας από ένα νέο προϊόν φροντίδας που κυκλοφόρησε πρόσφατα η Lush και έχει το σχήμα μελιτζάνας.

Άλατα μπάνιου είναι δηλαδή, οι γιατροί προειδοποιούν ωστόσο πως δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν ως ερωτικά βοηθήματα, καθώς από την τεράστια συζήτηση που έγινε στα κοινωνικά μέσα ανησυχούν πως όλο και κάποιος θα σκεφτεί μια τέτοια χρήση.

Όλα ξεκίνησαν από ένα tweet γύρω από το νέο προϊόν που αναρωτιόταν: «Εντάξει, το σκέφτηκε καλά αυτό η Lush;», συνεχίζοντας πως δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρεθεί κάποιος ή κάποια που θα το χρησιμοποιήσει ως ερωτικό βοήθημα. Πλάκα στην πλάκα, η κουβέντα ξέφυγε.

Χαρακτηριστική εδώ ήταν η δήλωση της γιατρού Vanessa Mackay, εκπροσώπου του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων και Γυναικολόγων, που είπε στην εφημερίδα: «Θέλουμε να αποθαρρύνουμε έντονα τη χρήση των αλάτων μπάνιου εσωτερικά, καθώς αυτά μπορούν να διαταράξουν την εύθραυστη ισορροπία των καλών βακτηρίων μέσα στον κόλπο. Η φυσική χλωρίδα βοηθά στην προστασία του αιδοίου και οποιαδήποτε διατάραξή της θα οδηγούσε σε ερεθισμό, φλεγμονή και λοίμωξη».

Είμαστε στην εποχή του ίντερνετ και όλοι προσαρμόζονται αναλόγως…