Η αεροπορική εταιρία United Airlines ανακοίνωσε πως ακυρώνει τις περισσότερες πτήσεις της από και προς τη Νέα Υόρκη,μετά την ανακοίνωση ότι την περιοχή θα πλήξει καταιγίδα, εννιά ημέρες μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Σάντι.

«Θα ακυρώσουμε τις περισσότερες πτήσεις μας από και προς την περιοχή της Νέας Υόρκης, από το μεσημέρι της Τετάρτης ως το μεσημέρι της Πέμπτης, εξαιτίας της καταιγίδας που αναμένεται», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας Τσαρλς Χόμπαρτ, χωρίς να προσδιορίσει τον ακριβή αριθμό των πτήσεων από τα αεροδρόμια Τ.Φ Κένεντι, ΛαΓκουάρντια και Νιούαρκ.

Η αμερικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι όλη η βορειοανατολική πλευρά των ΗΠΑ θα πληγεί από «σφοδρές βροχοπτώσεις, ίσως και χιόνι και οι άνεμοι θα πνέουν με ταχύτητα ως και 80 χιλιόμετρα την ώρα».

Αν και η καταιγίδα αυτή δεν θα είναι τόσο ισχυρή όσο ο κυκλώνας Σάντι, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ ανακοίνωσε ότι κλείνουν τα πάρκα και οι παραλίες από τις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης (19:00 ώρα Ελλάδας) και για 24 ώρες.

Διευκρίνισε επίσης πως δυνάμεις επιβολής της τάξης θα μεταβούν στις δύο περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τον κυκλώνα, το Στέιτεν ‘Αιλαντ και το Ρόκαγουέις (Κουίνς) για να ενημερώσουν τους κατοίκους ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τις παραλιακές περιοχές.

Όμως απέρριψε κάθε πιθανότητα μαζικής απομάκρυνσης του πληθυσμού όπως συνέβη με τον κυκλώνα Σάντι που προκάλεσε το θάνατο 40 ανθρώπων στην πόλη.

Ακόμα περισσότερα από 90.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση.