Σε τιμή ρεκόρ πωλήθηκε τόνος στο Τόκιο

«Δείχνει πολύ εύγευστος και πολύ φρέσκος αλλά νομίζω ότι έδωσα πάρα πολλά»


ΚΟΣΜΟΣ
8:29
05/01/2019
Σε τιμή ρεκόρ πωλήθηκε τόνος στο Τόκιο
5
loading

Σε τιμή ρεκόρ ύψους 2,7 εκατομμυρίων ευρώ πωλήθηκε σήμερα ένας τόνος 278 κιλών σε ιδιοκτήτη αλυσίδας εστιατορίων σούσι σε πλειστηριασμό, που έγινε κατά την πρώτη ημέρα που άνοιξε για φέτος η νέα ψαραγορά του Τογιόσου στο Τόκιο.

«Είναι ένας καλός τόνος, αλλά πολύ πιο ακριβός από αυτό που περίμενα», σχολίασε ο αγοραστής Κιγιόσι Κιμούρα, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας εστιατορίων Sushi Zanmai. Αυτός κατείχε και το προηγούμενο ρεκόρ της καταβολής πολύ υψηλού χρηματικού ποσού σε πλειστηριασμό για την αγορά ενός μόνο ψαριού, ενός μικρότερου τόνου το 2013, αν και τώρα πλήρωσε το υπερδιπλάσιο από αυτό που είχε καταβάλει τότε.

«Δείχνει πολύ εύγευστος και πολύ φρέσκος», πρόσθεσε για το πολύ μεγάλο αυτό ψάρι που πιάστηκε ανοιχτά των ακτών της βόρειας επαρχίας Αομόρι της Ιαπωνίας, «αλλά νομίζω ότι έδωσα πάρα πολλά», πρόσθεσε αναφερόμενος στα 333,6 εκατομμύρια γεν που κατέβαλε για το ψάρι.

Βάσει του ποσού που έδωσε, ο τόνος αυτός αντιστοιχεί σε σχεδόν 10.000 ευρώ το κιλό, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η «ακριβή» αυτή αγορά έγινε κατά τον πρώτο πλειστηριασμό του έτους στην νέα ψαραγορά του Τογιόσου στο Τόκιο, καθώς η γνωστή αγορά του Τσουκίτζι έκλεισε πέρυσι για να προσφέρει προσωρινά χώρο στάθμευσης για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.

Ο Κιμούρα κατείχε το ρεκόρ για την καταβολή της υψηλότερης τιμής για ένα ψάρι στους πλειστηριασμούς αυτούς που γίνονται την πρώτη μέρα λειτουργίας της ψαραγοράς μετά την Πρωτοχρονιά για έξι συνεχόμενα χρόνια ως το 2017. Πέρυσι το υψηλότερο τίμημα κατέβαλε ο ιδιοκτήτης άλλης αλυσίδας εστιατορίων.

Μετά τον πλειστηριασμό, το ψάρι μεταφέρθηκε σε ένα από τα καταστήματα Sushi Zanmai που βρίσκονται στην παλαιά αγορά του Τσουκίτζι.

Ο τόνος είναι περιζήτητος σε όλο τον κόσμο καθώς χρησιμοποιείται πολύ στο σούσι, αλλά οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η αυξανόμενη ζήτηση έχει κατατάξει το ψάρι αυτό μεταξύ των ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar gpoli

  δε θέλω να φανταστώ πόσο θα πουλήσει τη μερίδα για να κάνει απόσβεση

 2. avatar Μμ

  Δεν πιστευω να του πουλησανε τον τονο που ξεβραστηκε χθες σε παραλια στα χανια..

 3. avatar ΚΣ2457

  ΤΣΑΜΠΑ ΤΟ ΠΗΡΕ..

 4. avatar μπα

  Οτιδήποτε κολυμπάει γύρω από την Ιαπωνία έχει γεύση Φουκουσίμα

 5. avatar Ratatouille

  Για τους Ιάπωνες θεωρείται τύχη το να κερδίσεις την πρώτη δημοπρασία μπλε τοννου στην νεα χρονιά

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει