Η αλγερινή ακτοφυλακή ανακοίνωσε την Κυριακή ότι βρήκε τα πτώματα μιας μητέρας και της κόρης της, οι οποίες είχαν κηρυχθεί αγνοούμενες, όπως και άλλοι 18 μετανάστες, μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο πλεούμενο στο οποίο είχαν επιβιβαστεί.

Το αλγερινό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων APS μετέδωσε την Παρασκευή ότι εννιά μετανάστες διασώθηκαν μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε την προηγουμένη στο πλεούμενο στο οποίο επέβαιναν στα ανοικτά των ακτών της χώρας. Οι υπόλοιποι είκοσι άνθρωποι που επέβαιναν στο σκάφος κηρύχθηκαν αγνοούμενοι.

Σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στα σώματα ασφαλείας, την οποία επικαλέστηκε το APS, και οι 29 επιβαίνοντες ήταν Αλγερινοί υπήκοοι, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα πτώματα βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου περίπου 4,8 χιλιόμετρα από το Οράν (βορειοδυτικά) και ταυτοποιήθηκαν από τη χωροφυλακή: είναι αυτά μια μητέρας και της κόρης της, μετέδωσε το APS την Κυριακή, επικαλούμενο την αλγερινή ακτοφυλακή.

Ο πατέρας είναι ανάμεσα στους 18 μετανάστες οι οποίοι θεωρούνται ακόμη αγνοούμενοι, πάντως ο γιος του, που διασώθηκε, νοσηλεύεται ακόμη στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε, σύμφωνα με το πρακτορείο, το οποίο διευκρίνισε ότι οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται.

Όπως αφηγήθηκε ένας από τους επιζήσαντες, τον οποίο επικαλέστηκε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Echorouk Online, το πλεούμενο πήρε φωτιά λίγη ώρα μετά τον απόπλου του από το Οράν. Οι επιβαίνοντες έπεσαν στη θάλασσα για να σωθούν από τις φλόγες, κατά την ίδια πηγή.

Η αιτία της πυρκαγιάς δεν είναι ακόμη γνωστή.

Πάνω από 2.200 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή έχουν κηρυχθεί αγνοούμενοι φέτος στην προσπάθειά τους να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο και να φθάσουν στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ).