Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου χαιρέτισε χθες το γεγονός ότι η Ε.Ε. χθες Δευτέρα ενέκρινε βαρύτερες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης.

«Οι κυρώσεις σε βάρος του Ιράν θα ξέρουμε ότι πέτυχαν το στόχο τους, πάντως, όταν οι συσκευές φυγοκέντρισης θα πάψουν να λειτουργούν στους ιρανικούς πυρηνικούς αντιδραστήρες, όταν θα σταματήσει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν», υποστήριξε ωστόσο ο Νετανιάχου.

«Φρονώ ότι όσοι ενδιαφέρονται να διασφαλιστεί η παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια, όχι αποκλειστικά εδώ στη Μέση Ανατολή, αλλά και εκτός αυτής, συμμερίζονται» την οπτική αυτή γωνία, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, αναφερόμενος στο «κρίσιμο» αυτό θέμα που διέρχεται μια «κρίσιμη» φάση.

Συγχαίροντας εξάλλου την Ε.Ε. επειδή τιμήθηκε με το φετινό Νομπέλ Ειρήνης, ο Νετανιάχου παρατήρησε ότι «αν εδώ στη Μέση Ανατολή πετυχαίναμε ό,τι έχουν καταφέρει οι Ευρωπαίοι, θα είμαστε εξασφαλισμένοι για δεκαετίες σταθερότητας, ειρήνης, τάξεως».

Ωστόσο, η ΕΕ πάγια επικρίνει, αποδοκιμάζει και καταδικάζει τον εποικισμό, που οι Ισραηλινοί κάνουν στη Δυτική όχθη, ενώ καυτηριάζει αυτόν στην ανατολική Ιερουσαλήμ.