Το 20% των Αμερικανών δηλώνουν «άθεοι» ή «χωρίς θρήσκευμα»

Περιορίστηκαν στο 48% του πληθυσμού οι προτεστάντες


ΚΟΣΜΟΣ
6:36
10/10/2012
Το 20% των Αμερικανών δηλώνουν «άθεοι» ή «χωρίς θρήσκευμα»
7
loading

Ένας στους πέντε Αμερικανούς, κι ένας στους τρεις νέους κάτω των 30 ετών, δηλώνει ότι δεν έχει θρήσκευμα, ένας αριθμός που αυξάνεται ραγδαία τα τελευταία πέντε χρόνια, σε μια χώρα που η θρησκεία έπαιζε παραδοσιακά ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο.

Σύμφωνα με το Φόρουμ για τη Θρησκεία και τη Δημόσια Ζωή του ερευνητικού κέντρου Pew, που διεξήγαγε τη μελέτη, ο αριθμός των ατόμων που δηλώνουν ότι δεν έχουν θρήσκευμα «δεν ήταν ποτέ τόσο υψηλός». Την τελευταία πενταετία το ποσοστό τους αυξήθηκε από το 15% στο 20% των ενηλίκων.

Από το σύνολο των 46 εκατομμυρίων Αμερικανών «χωρίς θρήσκευμα», τα 13 εκατομμύρια αυτοχαρακτηρίζονται «άθεοι» ή «αγνωστικιστές». Οι υπόλοιποι δηλώνουν ότι «πιστεύουν στο Θεό», δεν ακολουθούν όμως κάποιο συγκεκριμένο δόγμα ή θρησκεία. «Χωρίς θρήσκευμα» δηλώνει το ένα τρίτο των νέων κάτω των 30 ετών και μόνο το 9% των ατόμων άνω των 65 ετών.

Από τους ανθρώπους αυτούς οι έξι στους δέκα δηλώνουν ότι είναι «μάλλον Δημοκρατικοί» και οι επτά στους δέκα υποστηρίζουν το δικαίωμα στην άμβλωση και τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Οι προτεστάντες στις ΗΠΑ φτάνουν το 48% του πληθυσμού. Είναι πάντως η πρώτη φορά στις έρευνες που έχει κάνει το Pew που το ποσοστό τους πέφτει κάτω από το όριο του 50%.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Traianus

  Αντε και στα δικά μας...

 2. avatar Παναγιώτης

  για αυτούς φτιάξανε το παραμύθι της κλιματικής αλλαγής

 3. avatar 3X6=18

  ΕΕΕΕ ΤΏΡΑ ΓΙΑ ΝΈΟ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΣ ΌΤΙ Ο ΧΕΙΡΌΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΌΣ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΏΝ ΕΊΝΑΙ THEIR EXISTENCE ΎΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΝΕΎΜΑ ΕΝΈΡΓΕΙΑ ΘΕΌΣ ΦΎΣΗ ΖΩΉ ΥΓΕΊΑ ΔΙΚΑΙΟΣΙΝΗ ΤΑ ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΆ ΓΙΑ ΕΠΙΒΊΩΣΗ ΦΩΣ ΑΛΉΘΕΙΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ΌΤΙ ΈΧΕΙ ΣΧΈΣΗ ΜΕ ΘΕΤΙΚΌΤΗΤΑ ΖΩΉ ΧΕΙΡΌΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΌΣ ΤΟΥΣ

 4. avatar IcedHeart

  Αφού ζούμε σε μια εποχή θρησκευτικής απάθειας,δεν αποτινάξαμε κανένα ζυγό από πάνω μας ώστε να πούμε είσαι άθεος μπράβο ήρωας,αυτό θα ήταν μαγκιά αν γινόταν στον μεσαίωνα,την σήμερον ημέρα τις θρησκείες τις έχουν αντικαταστήσει άλλα ιδανικά όπως το χρήμα το σεξ και χίλια δύο άλλα!

 5. avatar ΠΟΛΙΤΗΣ

  Έτσι! Σιγά, σιγά να ξεπλένεται ο μεσαίωνας από πάνω μας. Το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα.

  1. avatar nemiath

   Το πρόβλημα φίλε μου εξακολουθεί να είναι το ισλάμ που βρίσκεται ακόμα σε μεσαίωνα και απειλεί και τον δικό μας τρόπο ζωής. Όταν λέω ισλάμ δεν ενοω οι άνθρωποι αλλά το δόγμα.

 6. avatar pvran

  Θεωρούμε δηλαδή τον μέσο Αμερικάνο ως επιτομή της μόρφωσηςστον δυτικό κόσμο; θέλω να γελάσω τόσο πολύ!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει