Ο αδερφός του προέδρου της Ονδούρας Χουάν Ορλάντο Ερνάντες συνελήφθη την Παρασκευή στις Ηνωμένες Πολιτείες με κατηγορίες για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ονδούρας.

Ο Χουάν Αντόνιο «Τόνι» Ερνάντες, ένας 40χρονος δικηγόρος και πρώην βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος συνελήφθη από τις αμερικανικές αρχές στο Μαϊάμι, ανέφερε το προεδρικό γραφείο.

Ο αδερφός του προέδρου είναι ο τελευταίος σε μια σειρά επιφανών Ονδουριανών, εκ των οποίων τρεις γερουσιαστές, εναντίον των οποίων έχουν απαγγελθεί κατηγορίες στις ΗΠΑ για εμπλοκή τους σε λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

«Αυτό είναι ένα βαρύ πλήγμα για όλη την οικογένεια», δήλωσε ο πρόεδρος Ορλάντο Ερνάντες σε δημοσιογράφους στην ιδιαίτερη πατρίδα του Γκράσιας, στο δυτικό τμήμα της Ονδούρας. «Ελπίζω το δικαστικό σύστημα να του δώσει το χώρο να υπερασπιστεί τον εαυτό του και ως οικογένεια κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον στηρίξουμε», πρόσθεσε.

Επανεπιβεβαίωσε την αποφασιστικότητά του στην μάχη κατά του λαθρεμπορίου ναρκωτικών σε στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ.

Ο αδερφός του Χουάν Αντόνιο είχε αρνηθεί στο παρελθόν κατηγορίες για διασυνδέσεις με το καρτέλ των ναρκωτικών Λος Κατσίρος.

Ένα ηγετικό μέλος του Λος Κατσίρος σε κατάθεσή του σε δίκη τον Μάρτιο του 2017 στην Νέα Υόρκη είχε δηλώσει ότι ο «Τόνι» Ερνάντες είχε δωροδοκηθεί για να βοηθήσει στο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος από λαθρεμπόριο ναρκωτικών.