«Ο Μπλερ μπορούσε να αποτρέψει την εισβολή στο Ιράκ»

Ο πόλεμος στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 100.0000 αμάχων


ΚΟΣΜΟΣ
12:13
29/09/2012
«Ο Μπλερ μπορούσε να αποτρέψει την εισβολή στο Ιράκ»
1
loading

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ ήταν το μοναδικό πρόσωπο που θα μπορούσε να μεταπείσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους τον νεότερο όσον αφορά την εισβολή στο Ιράκ το 2003, δηλώνει ο πρώην γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Times.

Ο Ανάν εκτιμά ότι ο Μπλερ θα μπορούσε να κάνει τον Μπους να αλλάξει γνώμη «λόγω κυρίως της ειδικής σχέσης που είχαν και του γεγονότος ότι ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις, η Βρετανία ήταν η μόνη χώρα που είχε συμμαχήσει μαζί του».

Γενικός γραμματέας εκείνη την εποχή, ο Κόφι Αναν προσθέτει ότι συχνά σκεφτόταν τί θα συνέβαινε αν ο Τόνι Μπλερ είχε πει στον Μπους: «εδώ οι δρόμοι μας χωρίζουν. Βγάλτα πέρα μόνος σου».

«Πιστεύω πράγματι ότι ο Μπλερ θα μπορούσε να είχε σταματήσει τον πόλεμο», προσθέτει ο Νομπελίστας της Ειρήνης.

Η εισβολή στο Ιράκ το 2003 ήταν η αρχή ενός πολέμου που διήρκεσε οκτώ χρόνια και στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 100.0000 αμάχων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar PerMan

    Γι' αυτούς η ανθρώπινη ζωή είναι αναλώσημη κατά το δοκούν. Κάνουν ότι τους πουν οι βιομήχανοι οπλων, οι τραπεζίτες, οι στρατιωτικοί και τα διάφορα λόμπι της εξουσίας. Δηλαδή τα αφεντικά τους (τι μου θυμίζει). Αν θυμάστε χάλασαν τον κόσμο με τα χημικά του Σαντάμ. Αρλούμπες, δεν υπήρχε τίποτε, τα καυσαέρια στους δρόμους της Βαγδάτης ήταν περισσότερο επικύνδυνα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει