Ξεκίνησε πριν από λίγο η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που έχει συγκαλέσει η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι προκειμένου να εγκρίνει το σχέδιο συμφωνίας για το Brexit στο οποίο κατέληξε με τις Βρυξέλλες.

Νωρίτερα, η Μέι υπεραμύνθηκε της συμφωνίας λέγοντας ότι ανταποκρίνεται «στην ψήφο των Βρετανών».

Εν τω μεταξύ, για  το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο ενημερώνονται σήμερα και τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Οι διαπραγματευτές της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου εργάστηκαν εντατικά τις προηγούμενες ημέρες για την οριστικοποίηση των στοιχείων της συμφωνίας αποχώρησης και το σχέδιο της πολιτικής δήλωσης για τη μέλλουσα σχέση» ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης του Τύπου στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, προσθέτοντας ότι ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ ενημέρωσε τους επιτρόπους χθες στο Στρασβούργο.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής δεν επιβεβαίωσε την επίτευξη συμφωνίας, και υπογράμμισε ότι δε θα προβεί σε σχόλια για τα διάφορα δημοσιεύματα του τελευταίου 24ώρου, σημειώνοντας ότι θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις «σήμερα ή τις επόμενες μέρες».