Η Κιμ Καρντάσιαν, η Αλίσα Μιλάνο και η Μελίσα Έθεριτζ ήταν μεταξύ των χιλιάδων ανθρώπων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στο Μαλιμπού, εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Γκιγιέρμο ντελ Τόρο ανέφερε στο Twitter ότι έφυγε αφήνοντας πίσω του τη μεγάλη συλλογή του από αντικείμενα φαντασίας και τρόμου, ενώ η τραγουδίστρια Έθεριτζ εγκαταστάθηκε σε ένα ξενοδοχείο.

Οι αρχές έχουν εκδόσει εντολή υποχρεωτικής εκκένωσης για το Μαλιμπού, όπου κατοικούν 12.000 άνθρωποι καθώς η πυρκαγιά Γούλσεϊ που εκδηλώθηκε τη νύχτα κινείται με μεγάλη ταχύτητα. Στο Μαλιμπού και στο γειτονικό Καλαμπάσας κατοικούν εκατοντάδες διασημότητες – πολλοί σε απομονωμένες βίλες, μέσα σε μεγάλα κτήματα. Στους πρώην και νυν κατοίκους του περιλαμβάνονται η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, η Σερ, ο Τομ Χανκς και η Μπρίτνεϊ Σπίαρς.

Οι κάτοικοι απηύθυναν έκκληση μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης για βοήθεια προκειμένου να απομακρύνουν τα άλογα και άλλα ζώα από τις φάρμες τους. Τεράστιες ουρές αυτοκινήτων έχουν σχηματιστεί στον μοναδικό παραλιακό αυτοκινητόδρομο από και προς το Μαλιμπού.

Η Κιμ Καρντάσιαν και η αδελφή της, Κόρτνεϊ, είπαν ότι έφυγαν από τα σπίτια τους στο Καλαμπάσας αργά το βράδυ της Πέμπτης. “Είχα μόλις μία ώρα για να πάρω τα πράγματά μου και να φύγω” ανέφερε η πρώτη στο Ίνσταγκραμ.

Η Μιλάνο, η οποία πρωτοστατεί στο κίνημα #MeToo κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης, ζήτησε βοήθεια για να απομακρύνει πέντε άλογα αφού, όπως έγραψε στο Twitter, έφυγε παίρνοντας «τα παιδιά μου, τα σκυλιά, τον υπολογιστή μου και τις μπότες Doc Martens».