Ο Jonathan Jose Ruiz δεν αποτελεί έναν συμβατικό διαρρήκτη. Έχει ένα ιδιαίτερο φετίχ, το οποίο και πλήρωσε ακριβά.

Στον 19χρονο αρέσουν πολύ τα γυναικεία εσώρουχα. Εκτός αυτού, στα σπίτια που εισβάλλει συνηθίζει να ψάχνει σε υπολογιστές για φωτογραφίες και βίντεο από προσωπικές στιγμές.

Το βράδυ της Πέμπτης 4 Οκτωβρίου εισέβαλε στο σπίτι τεσσάρων φοιτητριών στο Orange της Καλιφόρνιας. Αφού έκανε άνω κάτω το σπίτι, έψαξε για γυναικεία εσώρουχα στα δωμάτια. Σε ένα από αυτά μάλιστα βρήκε κι έναν φορητό υπολογιστή από τον οποίο κατέβασε φωτογραφίες μιας φοιτήτριας και εν συνεχεία επισκέφθηκε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου. Και δεν έμεινε εκεί, καθώς όπως ενημέρωσαν οι αρχές, στον υπολογιστή της κοπέλας βρέθηκε σπέρμα του…

Στη συνέχεια πήγε στην κουζίνα, ήπιε γάλα, έφαγε μπισκότα και έφυγε αφήνοντας το μπουκάλι με το γάλα πάνω στον πάγκο.

Οι κοπέλες ανέφεραν το περιστατικό στην τοπική αστυνομία και την επόμενη μέρα ντετέκτιβ επισκέφθηκαν το σπίτι τους για να συλλέξουν στοιχεία και να αναζητήσουν ίχνη DNA που θα τους οδηγούσαν στον φετιχιστή ληστή. Και αυτό που ήθελαν το βρήκαν πάνω στο λάπτοπ της κοπέλας.

Λίγες μέρες αργότερα ταυτοποίησαν το δείγμα DNA που συνέλεξαν από το σπέρμα του Ruiz και έτσι την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου προχώρησαν στη σύλληψή του. Στην έρευνα που έκαναν στο σπίτι του εντόπισαν δύο ζευγάρια εσώρουχα που άνηκαν στις φοιτήτριες καθώς και άλλα αντικείμενα που είχε αρπάξει από το σπίτι τους. Ο 19χρονος κατηγορείται για διάρρηξη και βανδαλισμό και αντιμετωπίζει έως και έξι χρόνια φυλάκιση.

Κατέβαλε εγγύηση και έμεινε προσωρινά ελεύθερος μέχρι να γίνει η εκδίκαση της υπόθεσης.