Τον περασμένο Ιούλιο, η κινηματογραφική και θεαματική απόδραση του διαβόητου ληστή Ρεντουάν Φαΐντ με ελικόπτερο μέσα από τη φυλακή, μας είχε θυμίσει παρόμοια περιστατικά, που είχαν προηγηθεί εδώ στην Ελλάδα και τον είχαν αναδείξει στον πλέον καταζητούμενο άνδρα στη Γαλλία. Η περιπέτεια του Φαΐντ φαίνεται πως τη νύχτα έλαβε τέλος, καθώς όπως μεταδίδει το δίκτυο Europe 1 και αναμεταδίδουν κι άλλα γαλλικά μέσα ενημέρωσης αλλά και το Reuters, τρεις μήνες μετά την απόδραση από τη φυλακή Ρεό, ο δραπέτης συνελήφθη πριν λίγες ώρες.

Η σύλληψη έγινε στην περιοχή της πόλης Creil ενώ μαζί με τον καταζητούμενο συνελήφθησαν ακόμα τέσσερα άτομα, ο αδελφός του, δύο ανιψιές του και μία γυναίκα. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, οι αρχές έπιασαν τον 46χρονο κυριολεκτικά στον ύπνο, καθώς συνελήφθη ενώ φορούσε τις πιτζάμες του και χωρίς να προβάλει καμία αντίσταση. Στο σημείο όπου συνελήφθη βρέθηκαν και δύο όπλα.

Η Αστυνομία αναζητούσε τον Φαΐντ από τη στιγμή της απόδρασής του, τον Ιούλιο. Τα ίχνη του είχαν εντοπιστεί στις 24 του ίδιου μήνα για πρώτη φορά, όταν αστυνομικοί είχαν σταματήσει το όχημα, στο οποίο βρισκόταν με τον αδελφό του, για έλεγχο. Εκείνος όμως αύξησε ταχύτητα και στη συνέχεια οι δύο άνδρες εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο σε ένα πάρκινγκ. Οι αρχές βρήκαν το όχημα και μέσα του εκρηκτικά. Τον περασμένο Απρίλιο, είχε καταδικαστεί σε 25 χρόνια φυλάκιση για ληστεία του 2010, στην οποία είχε χάσει τη ζωή της μία νεαρή αστυνομικός. Η απόδραση του Ιουλίου δεν ήταν πάντως η πρώτη για τον Φαΐντ. Το 2013 είχε δραπετεύσει από τη φυλακή του Σεκεντίν στη βορειοανατολική Γαλλία. Είχε τοποθετήσει εκρηκτικά για να περάσει από πέντε πόρτες ασφαλείας στη φυλακή, παίρνοντας προσωρινά ομήρους τέσσερις σωφρονιστικούς φρουρούς και είχε παραμείνει ασύλληπτος για ενάμιση μήνα. Είχε θεωρηθεί ότι η σύζυγός του τού είχε δώσει τα εκρηκτικά κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη φυλακή μερικές ώρες νωρίτερα.