Σκηνικά γνώριμα σε εμάς εδώ στην Ελλάδα συνέβησαν και στη Γαλλία, όπου διαβόητος ληστής, καταδικασμένος σε κάθειρξη 25 ετών, απέδρασε θεαματικά από φυλακή του Παρισιού με ελικόπτερο.

Ο Ρεντουάν Φαΐν εξέτιε ποινή κάθειρξης 25 ετών για ένοπλες ληστείες σε χρηματαποστολές και θεωρείται επίσης υπεύθυνος για ληστεία που είχε στοιχίσει τη ζωή σε μία νεαρή αστυνομικό.

Κρατούνταν στην απομόνωση στη φυλακή Ρεό. Σήμερα τρεις ένοπλοι συνεργοί του εισέβαλαν το πρωί στο κελί του και τον φυγάδευσαν, ενώ αργότερα εγκατέλειψαν το ελικόπτερο, το πυρπόλησαν και διέφυγαν με αυτοκίνητο, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Το 2013, ο Φαϊντ είχε δραπετεύσει από τη φυλακή του Σεκεντίν στη βορειοανατολική Γαλλία. Είχε τοποθετήσει εκρηκτικά για να περάσει από πέντε πόρτες ασφαλείας στη φυλακή, παίρνοντας προσωρινά ομήρους τέσσερις σωφρονιστικούς φρουρούς και είχε παραμείνει ασύλληπτος για ενάμιση μήνα. Είχε θεωρηθεί ότι η σύζυγός του τού είχε δώσει τα εκρηκτικά κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη φυλακή μερικές ώρες νωρίτερα.

(φωτογραφία αρχείου)