Η πάλη των πυροσβεστών με έναν πύρινο στρόβιλο

Αγωνιώδης μάχη για να σώσουν τη μάνικα που τους ρούφηξαν οι φλόγες


ΚΟΣΜΟΣ
21:18
19/09/2018
Η πάλη των πυροσβεστών με έναν πύρινο στρόβιλο
loading

Το φετινό καλοκαίρι οι πυροσβέστες σε πάρα πολλά σημεία του πλανήτη ήταν οι αφανείς ήρωες στον τιτάνιο και άνισο αγώνα που δίνουν απέναντι στις φλόγες.

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη δουλειά τους είναι πολλές και δεν έχουν να κάνουν μόνο με τον κίνδυνο από την φωτιά αλλά κι από τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στα σημεία που υπάρχουν πυρκαγιές.

Ο Guardian δημοσίευσε ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από μία τέτοια κατάσταση με τη μάχη που δίνει μία μικρή ομάδα πυροσβεστών από τη Βρετανική Κολούμπια στις πυρκαγιές του Αυγούστου στον Καναδά παλεύει για να σώσει μία μάνικα.

Ένας πύρινος στρόβιλος ρούφηξε τη μάνικα που χρησιμοποιούσαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς οι δασοπυροσβέστες αφήνοντάς τους να παλεύουν με τεράστιο ντεσαβαντάζ.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή τη στιγμή που το βίντεο τραβήχτηκε, σε συνδυασμό με το θερμικό φορτίο από τις υψηλές θερμοκρασίες, δημιούργησαν τον πύρινο στρόβιλο.

«Ο πύρινος στρόβιλος μας κατέστρεψε. Πήρε τη μάνικα και την τράβηξε σε ύψος 30 μέτρων πριν τη λιώσει τελείως», έγραψε ένας εκ των πυροσβεστών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει