Ένας αξιωματικός της αστυνομίας σκοτώθηκε και τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν όταν εξερράγη μια βόμβα στο δυτικό Αφγανιστάν, ανέφερε τοπικός αξιωματούχος.

«Ο Γκιουλ Άχμαντ, επικεφαλής της αστυνομίας στην Τσαρσάντα στην επαρχία Γορ, σκοτώθηκε και τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν όταν πυροδοτήθηκε μια βόμβα κοντά στο όχημά του το πρωί», είπε ο εκπρόσωπος των αρχών στην επαρχία, Άμπντουλ Χέι Χατίμπι.

Πρόσθεσε ότι η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε ένα γαϊδουράκι και πυροδοτήθηκε εξ αποστάσεως. Επέρριψε την ευθύνη για την επίθεση στους Ταλιμπάν. Το ισλαμιστικό αντάρτικο κίνημα δεν έκανε κάποιο σχόλιο.

Στο μεταξύ, αξιωματούχοι στην επαρχία Χελμάντ, στο νότιο Αφγανιστάν, είπαν ότι 11 αστυνομικοί αποσκίρτησαν και εντάχθηκαν στους Ταλιμπάν. Σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη στη Χελμάντ, οι οκτώ ήταν έμπειροι αστυνομικοί ενώ τρεις ήταν νεοσύλλεκτοι.

«Ο διοικητής τους, Μοχάμαντ Χαν, μπορεί να ενθάρρυνε τα άλλα μέλη της ομάδας του να λιποτακτήσουν» ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Πρόκειται για την τρίτη αυτομόληση που σημειώνεται από τον περασμένο μήνα.

Στο μεταξύ, στην επαρχία Σαρ – ι -Πουλ, ο επικεφαλής ενός τοπικού αναπτυξιακού συμβουλίου δολοφονήθηκε, όπως και ο αδελφός του, από την επίθεση «ενός φυγόδικου κακοποιού, του Χουσέιν Ιφτιχάρι, που διατηρεί στενή σχέση με τους αντάρτες Ταλιμπάν, που εισήλθε στο σπίτι του Μουλά Μουτζαχίντ μαζί με άλλους ένοπλους» και εκτέλεσαν τους δύο άνδρες, σύμφωνα με τον Άμπντουλ Τζαμπάρ Χακμπίν, τον κυβερνήτη της. Ο κυβερνήτης δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει πληροφορίες τοπικών ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία τα θύματα αποκεφαλίστηκαν.

(φωτογραφία αρχείου)