Τη φρίκη και τη θλίψη του για τα θύματα της επίθεσης του ενόπλου στην διάρκεια της πρώτης προβολής της νέας ταινίας του Μπάτμαν σε συνοικία στο Ντένβερ του Κολοράντο εξέφρασε ο ηθοποιός Κρίστιαν Μπέιλ, ο οποίος ενσαρκώνει τον Μπάτμαν στην ταινία «The Dark Knight Rises».

«Οι λέξεις δεν μπορούν να εκφράσουν τη φρίκη που αισθάνομαι», ανέφερε ο Μπέιλ σε μια ανακοίνωση που διένειμε στα μέσα ενημέρωσης χθες η εκπρόσωπός του Τζένιφερ Άλεν. «Δεν μπορώ να κατανοήσω στ’ αλήθεια τον πόνο και τη θλίψη των θυμάτων και των αγαπημένων τους, αλλά η καρδιά μου είναι μαζί τους».

Ο Τζέιμς Χολμς, 24 ετών, συνελήφθη και κατηγορείται για την μαζική δολοφονία και τους τραυματισμούς άλλων 58 ανθρώπων. Ο Χομς κατηγορείται ότι παγίδευσε επίσης το διαμέρισμά του στο προάστιο Ορόρα του Ντένβερ, στην πολιτεία Κολοράντο, πριν προβεί στη σφαγή.

Στο μεταξύ ιατροδικαστής έδωσε στην δημοσιότητα τα ονόματα των δώδεκα θυμάτων της δολοφονίας, που ήταν από 6 ως 51 ετών, σημειώνοντας ότι οι οικογένειές τους ενημερώθηκαν μετά την νεκροτομή.

Στο μεταξύ, η αστυνομία του προαστείου Ορόρα στο Ντένβερ του Κολοράντο διέψευσε σήμερα ότι ο Τζέιμς Χολμς είχε συνεργό όταν προετοίμαζε την επίθεση.

«Υπάρχουν πολλές αβάσιμες πληροφορίες στον Τύπο για ένα δεύτερο ύποπτο. ‘Οσον αφορά τις πληροφορίες αυτές διευκρινίζω ότι ένας συγγενής του Χολμς ανακρίθηκε χθες το βράδυ και ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουμε ότι έχει οποιαδήποτε ανάμιξη», δήλωσε η Κάσιντι Κάρσκον, εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η διάψευση αυτή έγινε από την αστυνομία μετά τις πληροφορίες που μετέδωσαν ορισμένα ΜΜΕ ότι αναζητείται ένας δεύτερος ύποπτος σε σχέση με τη σφαγή στην Ορόρα, ο οποίος βοήθησε τον Χολμς. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ο άνδρας αυτός τηλεφώνησε στην αστυνομία και απείλησε με άλλες πράξεις βίας εάν δεν απελευθερωνόταν ο Χολμς.