Τραγική κατάληξη είχε για έναν άνδρα το ψάρεμα στον Κόλπο του Μεξικού, καθώς μολύνθηκε από βακτήρια βίμπριο και λίγα 24ωρα αργότερα υπέκυψε.

Σύμφωνα με το FOX News, ο άτυχος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο 21/7 στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες 24 έως 36 ώρες.

Οι υπάλληλοι της υγειονομικής περίθαλψης ανέφεραν την Τρίτη πως ο άνδρας πήγε στο νοσοκομείο με δυνατούς πόνους στο πόδι, στο οποίο είχε πληγές. Μάλιστα χρειάστηκε να προχωρήσουν σε ακρωτηριασμό για να αντιμετωπίσουν τη λοίμωξη.

Η περιφέρεια δημόσιας υγείας του Κόρπους Κρίστι ανέφερε πως τα βακτήρια βίμπριο εντοπίζονται στα παράκτια ύδατα που ζουν και τα στρείδια. Τα εν λόγω βακτήρια εισέρχονται στον οργανισμό μέσω ανοιχτών πληγών ή καταναλώνοντας ωμά ή βρασμένα οστρακοειδή.

Σύμφωνα με το κέντρο ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων, τα εν λόγω βακτήρια προκαλούν περίπου 80.000 ασθένειες και 100 θανάτους ετησίως στις ΗΠΑ, ενώ η παρουσία τους είναι εντονότερη τους καλοκαιρινούς μήνες.

Την περασμένη εβδομάδα ένας άνδρας πέθανε έχοντας καταναλώσει στρείδια σε εστιατόριο του Σεϊρασότα, τα οποία περιείχαν βακτήρια βίμπριο.