Η Kirstie Maguire και η Aimee Watson δηλώνουν ότι πριν από λίγο καιρό δεν μπορούσαν καν να φανταστούν ότι η ζωή τους θα εξελισσόταν έτσι. Πλέον δηλώνουν πολύ ευτυχισμένες και περιμένουν με αγωνία τον ερχομό του νέου μέλους της οικογένειάς τους.

Οι δύο γυναίκες είναι ζευγάρι από τότε που η Kirstie αποφάσισε να παρατήσει το σύζυγό της, με τον οποίο είχαν αποκτήσει τρία παιδιά, για να είναι με την Aimee.

«Κανείς δεν είναι περισσότερο έκπληκτος από το πώς εξελίχτηκαν τα πράγματα από εμάς τις ίδιες. Εγώ ήμουν μια παντρεμένη γυναίκα και δε θα σκεφτόμουν ποτέ να κάνω κάποια εξωσυζυγική σχέση… πόσο μάλλον με γυναίκα» είπε η Kirstie.

«Αλλά είμαστε και οι δύο τόσο χαρούμενες και περιμένουμε με αγωνία τη γέννηση του γιου μας» πρόσθεσε.

Και οι δύο θεωρούσαν τους εαυτούς τους αυστηρά ετερόφυλους, μέχρι που η ζωή τις έφερε αντιμέτωπες με την ίδια τραγωδία.

Η 27χρονη Aimee το 2009 μετά τη γέννηση ενός θνησιγενούς βρέφους έγινε μέλος στο γκρουπ «Born With Wings» στο Facebook, που είχε δημιουργήσει η 30χρονη Kirstie, η οποία είχε παρόμοια εμπειρία.

Σύντομα άρχισαν να συνομιλούν σε καθημερινή βάση. Η Kirstie ζούσε με το σύζυγό της επί 9ετίας και τα τρία τους παιδιά στο Suffolk ενώ η Aimee και ο σύντροφός της εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά στο Liverpool.

Ανέπτυξαν ισχυρό δεσμό και παρηγορούσαν η μία την άλλη. «Όταν έχασα την κόρη μου έχασα τη Γη κάτω από τα πόδια μου. Περίμενα πώς και πώς τη γέννησή της με το σύντροφό μου. Όταν τη χάσαμε ο κόσμος μας κατέρρευσε. Απομακρυνθήκαμε ο ένας από τον άλλο. Εγώ είχα ανάγκη να μιλάω για εκείνη και ο σύντροφός μου απλά είχε “κατεβάσει ρολά”» είπε η Aimee.

Τέσσερις μήνες μετά χώρισαν. «Πέρασα από το να τα έχω σχεδόν όλα στο τίποτα. Έκλαιγα γοερά στον τάφο της κάθε μέρα» πρόσθεσε.

Ύστερα από παρότρυνση της Kirstie η Aimee αποφάσισε να τιμήσει τη μνήμη της κόρης της διοργανώνοντας φιλανθρωπίες, που ως στόχο έχουν να βοηθήσουν οικονομικά γονείς που θρηνούν και που δεν έχουν να πληρώσουν τα έξοδα κηδείας των αδικοχαμένων παιδιών τους.

Τρεις μήνες μετά ήταν υποψήφια για ένα βραβείο στην περιοχή της και ζήτησε από την Kirstie να τη συνοδεύσει στην τελετή.

«Δεν ένιωσα καμία αμηχανία όταν τη συνάντησα. Ένιωσα αμέσως ότι την ήξερα καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον στη ζωή μου. Την επόμενη μέρα έπρεπε να γυρίσει στον άντρα της, αλλά της ζήτησα να μείνει να με βοηθήσει με το φιλανθρωπικό μου έργο. Δέχτηκε και αρχίσαμε να μαζεύουμε δωρεές από τοπικές εταιρείες» είπε η Aimee.

Το ίδιο βράδυ… κάτι άλλαξε.

«Τη μια στιγμή είχα ένα ποτήρι κρασί στο χέρι μου και μιλούσαμε και γελούσαμε και την άλλη… βρεθήκαμε να φιλιόμαστε. Η καρδιά μου χτυπούσε σαν τρελή και δεν ήθελα να σταματήσω. Ήμασταν και οι δύο πολύ μπερδεμένες αλλά δε μπορούσαμε να αρνηθούμε την έλξη που νιώσαμε η μία για την άλλη» πρόσθεσε.

Τότε η Kirstie προσφέρθηκε να μείνει άλλη μια μέρα για να βοηθήσει… και η σχέση τους προχώρησε ακόμη πιο πολύ.

«Μετά συζητήσαμε για το πώς αισθανόμαστε. Υπήρχε σίγουρα σεξουαλική έλξη, αλλά νιώθαμε και κάτι πιο βαθύ» συνέχισε η Kirstie.

Την επόμενη μέρα η Kirstie τηλεφώνησε στο σύζυγό του και του εξήγησε την κατάσταση αλλά εκείνος δεν το πίστεψε και προς έκπληξή της κάλεσε την Aimee στο σπίτι τους την επόμενη εβδομάδα.

«Ήμουν αγχωμένη που θα τον συναντούσα. Όταν έφτασα μου είπε να ανέβω στην κρεβατοκάμαρα για να ξυπνήσω την Kirstie. Ήταν σα να μου… προσέφερε τη γυναίκα του στο πιάτο» είπε η Aimee.

Οι δυο τους πέρασαν το σαββατοκύριακο κλέβοντας η μία τα φιλιά της άλλης όποτε ο σύζυγος της Kirstie γυρνούσε την πλάτη του.

Η Aimee κατάλαβε τελικά ότι η κατάσταση ήταν «σοβαρή» όταν πήγε διακοπές με τις φίλες της και το μόνο που σκεφτόταν ήταν η Kirstie.

Έτσι αποφάσισε να μεταφέρει το φιλανθρωπικό της έργο κοντά στο σπίτι της Kirstie. Όταν το έμαθε ο ανυποψίαστος σύζυγός της, πρότεινε στην Aimee να μείνει στο σπίτι τους μέχρι να βρει το δικό της διαμέρισμα.

«Για τους τρίτους ήμασταν δύο πολύ καλές φίλες. Αλλά όταν έλειπε ο άντρας της Kirstie, ήμασταν κανονικό ζευγάρι.

Περάσαμε μαζί τα Χριστούγεννα» συνέχισε. Λίγες ημέρες μετά όμως ο σύζυγός της απαίτησε να μάθει την αλήθεια.

«Με ρώτησε αν αγαπούσα την Aimee και τα παραδέχτηκα όλα» είπε η Kirstie.

Λίγους μήνες μετά χώρισαν.

Τον Οκτώβρη περιμένουν τη γέννηση του γιου τους. «Δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να είμαι χαρούμενη ξανά μετά το θάνατο της κόρης μου. Ερωτεύτηκα την καλύτερή μου φίλη και τώρα θα κάνουμε παιδί μαζί. Θα μπορούσα να ζητήσω ποτέ περισσότερα;» δήλωσε η Aimee.