Ο 28χρονος William Martin LaFever από το Κολοράντο εντοπίστηκε χτες το απόγευμα πολύ αδυνατισμένος και ταλαιπωρημένος, αλλά ζωντανός στην έρημο Escalante στη Γιούτα των ΗΠΑ.

Ο νεαρός άνδρας που πάσχει από αυτισμό κατάφερε να μείνει ζωντανός τρεις ημέρες περιπλανώμενος στην έρημο, ενώ τρεφόταν με βατράχια και ρίζες δέντρων και έπινε νερό από τον ποταμό Escalante.

Ο ίδιος ξεκίνησε από το Boulder της Γιούτα περπατώντας για να φτάσει στο Page της Αριζόνα, μια απόσταση περίπου 145 χιλιομέτρων, αλλά χάθηκε κάπου στη διαδρομή. Σύμφωνα με το τοπικό αστυνομικό τμήμα όταν εντοπίστηκε εκτιμάται ότι είχε διανύσει με τα πόδια μια απόσταση 65 χιλιομέτρων.

«Είναι ένα από τα πιο σκληρά μέρη στον κόσμο. Δεν υπάρχει κανείς εκεί. Ούτε άνθρωποι, ούτε πόλεις» είπε η εκπρόσωπος του σερίφη Becki Bronson.

Ο LaFever εντοπίστηκε χάρη στις προσπάθειες διασωστών με τη βοήθεια ελικοπτέρου. Αν περνούσε άλλη μια μέρα οι πιθανότητες ο LaFever να βρεθεί νεκρός ήταν πολλές.

Ο LaFever ξεκίνησε για το Page με τα πόδια επειδή ο πατέρας του που ζει στο Colorado Springs, του είπε ότι θα του έβαζε λεφτά σε μια τράπεζα εκεί, επειδή λίγες ημέρες νωρίτερα του έκλεψαν τον εξοπλισμό και τα χρήματά του ενώ έκανε πεζοπορία στην περιοχή Boulder.

Τότε ο πατέρας του τού είπε να πάει στο Page για να πάρει τα λεφτά, χωρίς να σκεφτεί ότι ο LaFever θα το έκανε… με τα πόδια!