Η εκκλησία της Σαϊεντολογίας, η θρησκεία οπαδοί της οποίας είναι οι διάσημοι ηθοποιοί Τόμ Κρουζ και Τζον Τραβόλτα, σχεδιάζει να ξεκινήσει ένα μιντιακό θρησκευτικό κέντρο, για την προώθηση της διδασκαλίας της, μέσω της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου και του διαδικτύου.

Το κέντρο, που βρίσκεται κοντά στο εκκλησία της Δυτικής Ακτής στο Χόλιγουντ, θα είναι σε ιδιόκτητο κτήριο πέντε στρεμμάτων, το οποίο η εκκλησία της Σαηεντολογίας, αγόρασε πέρυσι από τοπικό τηλεοπτικό σταθμό του Λος Άντζελες, έναντι 42 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο σταθμός πιστεύεται ότι θα ανυψώσει το δημόσιο προφίλ της συγκεκριμένης εκκλησίας που έως τώρα στηρίζει τον προσηλυτισμό νέων μελών, ως επί το πλείστον, σε φυλλάδια και βιβλία του ιδρυτή της, Λ. Ρον Χάμπαρντ.

«Η εκκλησία σκοπεύει να δημιουργήσει ένα κομβικό σημείο μέσων ενημέρωσης για να προχωρήσουμε προς την παραγωγή θρησκευτικών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών», δήλωσε ο Καρίν Πόου εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας.

Πρόσθεσε πάντως ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία του ραδιοτηλεοπτικού κέντρου.

«Το Χόλιγουντ είναι ένα κομβικό σημείο δημιουργίας ταλέντων κάποια από τα οποία είναι Σαηεντολόγοι» δήλωσε Ρικ Ρος που διατηρεί πλούσιο ηλεκτρονικό αρχείο δεδομένων για θρησκείες και διάφορα αμφιλεγόμενα κινήματα.

Πρώην μέλη της εκκλησίας που ήδη συμπληρώνει 60 χρόνια ύπαρξης την κατηγορούν ότι είναι μια θρησκεία που κάνει κατάχρηση στη σχέση της με τα μέλη της και μεταξύ άλλων χωρίζει τους γονείς από τα παιδιά τους.

Η εκκλησία αρνείται τις κατηγορίες.