Μια απρόσμενη έκπληξη περίμενε την Μπεθ Μπάμφορντ όταν το βράδυ της 21ης Φεβρουαρίου σηκώθηκε από το κρεβάτι της για να πάει στην τουαλέτα. Η νεαρή κοπέλα σοκαρισμένη συνειδητοποίησε μέσα σε λίγα λεπτά ότι όχι μόνο ήταν έγκυος αλλά πως είχε φτάσει η ώρα να γεννήσει και μάλιστα όχι ένα μωρό, αλλά δύο, καθώς κυοφορούσε δίδυμα κοριτσάκια!

«Ήμουν ξαπλωμένη στο κρεβάτι με το σύντροφό μου όταν με έπιασαν πόνοι. Δεν του είπα τίποτα. Κατέβηκα να πιω ένα ποτήρι νερό, αλλά οι πόνοι χειροτέρεψαν και πήγα στην τουαλέτα», περιγράφει η ίδια στη Daily Mail. «Καθόμουν στην τουαλέτα όταν γέννησα. Δεν είχα χρόνο να αισθανθώ τίποτα, όπως συμβαίνει. Όλα έγιναν γρήγορα. Τη μια στιγμή είχα πόνους και την επόμενη γέννησα δύο μωρά».

Ούτε τον σύντροφό της Άντι δεν πρόλαβε να ειδοποιήσει που κοιμόταν στο υπνοδωμάτιο. «Δεν κάλεσα ασθενοφόρο, αλλά τα επείγοντα περιστατικά και με καθοδήγησαν δια τηλεφώνου για το τι έπρεπε να κάνω. Μου είπαν ότι έπρεπε να βγάλω τον πλακούντα. Έσπρωξα αλλά διαπίστωσα ότι αντί για τον πλακούντα, βγήκε άλλο ένα μωρό. Ήταν ένα σοκ», αναφέρει.

Μάλιστα, το δεύτερο έμβρυο είχε ισχιακή προβολή (ήταν δηλαδή με τα πόδια προς τα κάτω) με αποτέλεσμα να μην αναπνέει, αλλά με τις οδηγίες που τις έδωσαν οι γιατροί όλα πήγαν καλά.

ΔΙΔΥΜΑ ΜΩΡΑ

«Η μικρή δεν ανέπνεε και πανικοβλήθηκα. Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω. Φώναζα, αλλά κανείς δεν μου απαντούσε και ο σύντροφός μου δεν μπορούσε να με ακούσει στον πάνω όροφο. Τελικά όταν ξύπνησε και ήρθε στο μπάνιο και με είδε. Μετά πήγε στο δωμάτιο της μητέρας του και είπε ‘η Μπεθ έχει δύο μωρά στο μπάνιο’. Εκείνη αστειεύτηκε λέγοντάς του πως έχει χάσει επεισόδια αφού ήδη είχαμε δύο παιδιά».

Η 21χρονη κοπέλα από το Στόουκ, μητέρα δύο παιδιών, της 3χρονης Έλσα-Μέι και της 2χρονης Αλίβια, ισχυρίζεται πως δεν είχε καταλάβει όλο αυτό το διάστημα ότι ήταν έγκυος καθώς συνέχιζε να έχει περίοδο, ενώ πίστευε πως τα κιλά που είχε πάρει ήταν λίπος.

Είχε επισκεφθεί, μάλιστα, τον γιατρό της πολλές φορές νομίζοντας πως ήταν άρρωστη, αλλά ούτε αυτός ούτε η μητέρα της κατάλαβαν ότι ήταν έγκυος.
«Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου έκανα φυσιολογικά πράγματα. Σήκωνα βαριά πράγματα και πήγαινα κανονικά στη δουλειά μου. Αν το γνώριζαν δεν θα με άφηναν να συνεχίσω».

Η Γουίλοου και η Φρέγια, όπως λέγονται τα δίδυμα, μεταφέρθηκαν μαζί με τη μητέρα τους στο νοσοκομείο. Οι γιατροί πίστευαν ότι η Μπεθ γνώριζε αλλά δεν είχε πει τίποτα σε κανέναν. Γι’ αυτό το λόγο της ζήτησαν να τους δώσει το ημερολόγιό της.

«Τους είπα ότι δεν γνώριζα ότι ήμουν έγκυος ή ότι είχα δίδυμα, αλλά κανείς δεν με πίστευε. Ακόμα και ο σύντροφός μου νόμιζε ότι του το είχα κρύψει. Από τη μία ήμουν σοκαρισμένη και από την άλλη με κατηγορούσαν ότι γνώριζα αλλά δεν είπα τίποτα», λέει η νεαρή μητέρα.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η Μπεθ βρισκόταν περίπου στην 37η εβδομάδα κύησης όταν έφερε στον κόσμο τις δίδυμες. Μητέρα και κόρες έμειναν για μια εβδομάδα στο νοσοκομείο με τους γιατρούς να παρακολουθούν στενά την κοπέλα φοβούμενοι το ενδεχόμενο να παρουσιάσει σημάδια κατάθλιψης.

«Έχω ηρεμήσει τώρα, αλλά είναι τρομακτικό να πηγαίνεις από τα δύο παιδιά, στα τέσσερα. Με βοήθησε το γεγονός ότι έχω υποστήριξη. Δεν χρειάστηκε να ψωνίσω τίποτα για τις μικρές, γιατί ο κόσμος τους αγόρασε ρούχα και πράγματα. Είναι ένας αγώνας, αλλά πρέπει να συνεχίσω», λέει η Μπεθ που συνεχίζει τη ζωή της ευτυχισμένη μαζί με τα νέα μέλη που τόσο απρόσμενα προστέθηκαν στην οικογένειά της.

TAGS