Αφού δούλευε σχεδόν 100 ώρες την εβδομάδα κάθε εβδομάδα για έξι μήνες, ο δικηγόρος Kwon Yong-suk άρχισε να αναρωτιέται αν ο ατομικός εγκλεισμός σε μία φυλακή μπορεί να αποτελέσει την καλύτερη εναλλακτική στην κατάστασή του.

Όπως αναφέρει το BBC, ο Νοτιοκορεάτης πρώην δικηγόρος δημιούργησε το ησυχαστήριο Gangwon που λειτουργεί σαν φυλακή, όπου οι άνθρωποι περνάνε δύο ημέρες σε απόλυτη απομόνωση για να καταπολεμήσουν το στρες που δημιουργούν οι έντονοι ρυθμοί του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Όταν ένας φίλος του που ήταν δεσμοφύλακας του είπε ότι το να μείνει κάποιος εθελοντικά σε ένα πραγματικό κελί φυλακής μπορεί να έχει πολλή γραφειοκρατία, ο Kwon το 2002 κίνησε τις διαδικασίες να δημιουργήσει ένα ησυχαστήριο με τα χαρακτηριστικά φυλακής όπου οι άνθρωποι σαν αυτόν θα μπορούσαν να βρουν λίγη γαλήνη και απομόνωση.

Ο Kwon αναφέρει χαρακτηριστικά: «Όταν δούλευα ως εισαγγελέας περίπου πριν από 20 χρόνια, δεν ήταν πάντα τόσο σκληρά, αλλά δούλευα 100 ώρες σχεδόν κάθε εβδομάδα. Εκείνη την εποχή είχα έλκος, κάπνιζα και έπινα πολύ και εργαζόμουν μέχρι αργά το βράδυ. Πέρασα έξι μήνες με αυτόν τον τρόπο ζωής. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ο οργανισμός μου εξαντλήθηκε και δεν είχα την απάντηση τι άλλο να κάνω. Ήταν δύσκολο να συνέλθω. Τότε σκέφτηκα την ιδέα της απομόνωσης σε μια φυλακή».

Ανοίγοντας το 2013 σε έναν χώρο στην ύπαιθρο έξω από τη Σεούλ, ξεκίνησαν να έρχονται επισκέπτες στη μονάδα του και για δύο ημέρες να μένουν κλειδωμένοι στο κελί τους για 20 ώρες τη μέρα, μακριά από τα κινητά τους τηλέφωνα, τα emails και τους ατελείωτους περισπασμούς της σύγχρονης ζωής.

Η εγκατάσταση του πρώην δικηγόρου αποτελείται από 28 παρόμοια κελιά με τσαγιέρα, στρώμα για γιόγκα, τραπεζάκι με ημερολόγιο και μία τουαλέτα.

Πριν να κλειδωθούν στα κελιά τους οι συμμετέχοντες ανταλλάσσουν χαιρετισμούς μεταξύ τους και ο καθένας διηγείται την ιστορία του.