Ο Ρεπουμπλικάνος Μιτ Ρόμνεϊ, αντίπαλος του αμερικανού προέδρου στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, συγκέντρωσε τον Μάιο 76,8 εκατομμύρια δολάρια για την προεκλογική του εκστρατεία, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το ποσό που συγκέντρωσε ο Ομπάμα.

Ο Ρόμνεϊ, που πλέον είναι ο μοναδικός που διεκδικεί το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές, δημοσιοποίησε αυτό τον αριθμό λίγη ώρα αφότου η ομάδα του Ομπάμα είχε ανακοινώσει ότι ο αμερικανός πρόεδρος κατάφερε να συγκεντρώσει τον Μάιο 60 εκατομμύρια δολάρια από δωρεές, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι από την χρηματική υποστήριξη μεγάλης μερίδας των ψηφοφόρων», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σπένσερ Ζούικ, υπεύθυνος οικονομικών της προεκλογικής ομάδας του Ρόμνεϊ, διευκρινίζοντας ότι ο υποψήφιος δέχθηκε προσφορές από Ρεπουμπλικάνους, ανεξάρτητους ψηφοφόρους, αλλά και από Δημοκρατικούς.

Πέντε μήνες πριν τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών η ομάδα του Ρόμνεϊ αναφέρει ότι έχει συγκεντρώσει συνολικά 107 εκατομμύρια δολάρια, έναντι 61,4 εκατομμυρίων δολαρίων τον προηγούμενο μήνα.

Τον Απρίλιο ο Ρόμνεϊ είχε συγκεντρώσει 40,1 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο Ομπάμα 43 εκατομμύρια.