Επίθεση στον Μιτ Ρόμνεϊ εξαπέλυσε η ομάδα που είναι υπεύθυνη για την προεκλογική εκστρατεία του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, δίνοντας το λόγο σε πρώην εργαζόμενους σε ένα εργοστάσιο χάλυβα, το οποίο κήρυξε πτώχευση όταν εξαγοράστηκε από μια εταιρεία που είχε ιδρύσει ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος.

Σε ένα βίντεο που θα μεταδοθεί και από την τηλεόραση στην Άιοβα, το Κολοράντο, την Πενσιλβάνια, το Οχάιο και τη Βιρτζίνια, πολιτείες που ενδέχεται να καθορίσουν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 6ης Νοεμβρίου, η ομάδα του Ομπάμα απέρριψε τους ισχυρισμούς του Ρόμνεϊ, σύμφωνα με τον οποίο η εμπειρία του στον επιχειρηματικό κόσμο τον κάνουν καλό πρόεδρο για τους Αμερικάνους.

Αυτό το βίντεο αναφέρεται στο κλείσιμο που εργοστασίου χάλυβα στο Κάνσας Σίτι της πολιτείας Μιζούρι μετά την εξαγορά του από την Bain Capital, μια εταιρεία που είχε ιδρύσει ο Ρόμνεϊ. Οι εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους, τις συντάξεις και την κοινωνική τους ασφάλιση.

«Η Bain Capital κέρδισε πολλά χρήματα χάρη σε αυτό το εργοστάσιο. Πιστεύουμε ότι ο Ρόμνεϊ είναι ένας καταστροφέας θέσεων εργασίας» δήλωσε ο Τζον Γουάιζμαν, πρώην εργαζόμενος του εργοστασίου.

«Έμοιαζε με βρικόλακα, ήρθε και ρούφηξε τη ζωή μας», είπε ο Τζακ Κομπ, που επίσης έχασε τη δουλειά του έπειτα από 31 χρόνια εργασίας στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, το οποίο έκλεισε το 2001 αφήνοντας άνεργους 750 ανθρώπους.

Ο Ρόμνεϊ από τότε που ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία δηλώνει ότι η εμπειρία του ως επιχειρηματία και «δημιουργού θέσεων εργασίας» είναι αυτό που χρειάζονται οι ΗΠΑ για να ανακάμψει η αγορά εργασίας.

Το επίσημο ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ είναι 8,1%, τρεις μονάδες περισσότερο απ’ ότι ήταν πριν το ξέσπασμα της κρίσης το 2008.

Αντιδρώντας σε αυτό το διαφημιστικό σποτ του Ομπάμα, η ομάδα του Ρόμνεϊ ανακοίνωσε ότι χαίρεται που της δίνεται η ευκαιρία να μιλήσει για την απασχόληση, έναν τομέα στον οποίο ο αμερικανός πρόεδρος έχει αποτύχει, σύμφωνα με την ίδια.

«Ο Μιτ Ρόμνεϊ έχει συμβάλλει στη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και ως κυβερνήτης της Μασαχουσέτης απ’ ότι ο πρόεδρος Ομπάμα σε ολόκληρη τη χώρα» επεσήμανε η Άντρεα Σολ εκπρόσωπος του ρεπουμπλικάνου υποψήφιου.