«Το ιταλικό δημόσιο πρόκειται να περιορίσει τα έξοδά του, φέτος, κατά δέκα δισεκατομμύρια ευρώ», δήλωσε ο Πιέτρο Τζάρντα, υπουργός της κυβέρνησης Μόντι αρμόδιος για τις σχέσεις με το κοινοβούλιο στην εφημερίδα «Ιλ Μεσσατζέρο».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «τα έξοδα του δημοσίου πρόκειται να περισταλούν, από τα 352 δισεκατομμύρια ευρώ του 2011, στα 342, φέτος, με επιπλέον μείωση, άλλων τριών δισεκατομμυρίων, για το 2013».

Στις κύριες περικοπές, συμπεριλαμβάνονται οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων (θα εξοικονομηθούν, φέτος, 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ) και οι διάφορες αγορές και εργολαβίες (δυο δισεκατομμύρια).

Σύμφωνα όμως με τον ιταλό υπουργό, θα πρέπει να δημιουργηθεί μια ειδική «ομάδα δράσης» που να καθορίσει τι και πώς πρέπει να συνεχίσει να περικόπτεται σε κάθε υπουργείο.

Η «Μεσσατζέρο», πάντως, υπενθυμίζει ότι, σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει από τους κόλπους της κυβέρνησης Μόντι, πολλοί υπουργοί «έχουν εκφράσει σοβαρές αντιρρήσεις», προσπαθώντας να προστατέψουν τα κονδύλια που αντιστοιχούν στον τομέα αρμοδιότητάς τους.